ΕΛΛΑΔΑ

Ο υποθέσεις αφορούν σε διακίνηση ναρκωτικών

Δυο συλλήψεις μετά από ευρωπαϊκά εντάλματα σε Ιωάννινα και Καρπενήσι

Ο υποθέσεις αφορούν σε διακίνηση ναρκωτικών και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας έπεσε 42χρονος Αλβανός που εντοπίστηκε το πρωί της Πέμπτης να κινείται σε μια περιοχή των Ιωαννίνων, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του είχε εκδοθεί από τις αρχές της Ιταλίας Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης το οποίο εκκρεμούσε.

Σύμφωνα με το διωκτικό έγγραφό, ο 42χρονος είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης έξι ετών και οκτώ μηνών για διακίνηση ναρκωτικών. Μετά την σύλληψή του, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Εφετών Ηπείρου ο οποίος διέταξε να παραμείνει υπό κράτηση, ώσπου να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την έκδοσή του στην Ιταλία.

Στο Καρπενήσι συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας ένας Έλληνας, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί στις 30 Δεκεμβρίου Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις αρχές της Κύπρου για αδικήματα της κυπριακής νομοθεσίας και συγκεκριμένα εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, ποινικοποίηση απάτης σχετιζόμενης με ηλεκτρονικό υπολογιστή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η σύλληψη έγινε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Εφετών Λαμίας, που δρομολογεί την έκδοσή του στο πλαίσιο της συνεργασίας των ελληνικών αρχών με τις κυπριακές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.