ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κοινή τους δήλωση

Έ. Αχτσιόγλου-Αλ. Χαρίτσης: Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η διασφάλιση υπερκερδών στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το ζήτημα της ακρίβειας ασκούν οι Έφη Αχτσιόγλου και Αλέξης Χαρίτσης με αφορμή τα προσωρινά στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό Δεκεμβρίου. Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έχει κάνει σαφείς πολιτικές επιλογές για «διασφάλιση υπερκερδών στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και επιδόματα "κοροϊδία" για τους πολίτες».

Ειδικότερα, σε κοινή δήλωσή τους, η τομεάρχης Οικονομικών και ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρουν ότι «με τα προσωρινά στοιχεία της Eurostat για τον πληθωρισμό Δεκεμβρίου να παραμένουν καθηλωμένα σε υψηλά επίπεδα η χρονιά έκλεισε με τον πιο δυσοίωνο τρόπο για την κοινωνική πλειοψηφία. Ο πληθωρισμός 7,6% για τον Δεκέμβριο υποδεικνύει μια μεγάλη αύξηση σε σχέση με έναν ήδη υψηλό πληθωρισμό 4,4% του περσινού Δεκεμβρίου».

Υποστηρίζουν ότι «επί ενάμιση χρόνο τώρα, που η κρίση ακρίβειας έχει γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, η κυβέρνηση επιμένει στην ίδια αδιέξοδη και κοινωνικά άδικη πολιτική: επιδότηση της αισχροκέρδειας των καρτέλ και μέτρα που όχι μόνο δεν ανακουφίζουν τους πολίτες αλλά ανατροφοδοτούν νέες μεγαλύτερες ανατιμήσεις στα βασικά είδη διατροφής, στην ενέργεια, στα καύσιμα». «Όλα αυτά», προσθέτουν, «τη στιγμή που η χώρα μας καταγράφει τη μία αρνητική πρωτιά μετά την άλλη. Με την υψηλότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος και την υψηλότερη τιμή βενζίνης σε όλη την Ευρώπη».

Η Έφη Αχτσιόγλου και ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρουν ότι «δεν πρόκειται για αστοχία ούτε για διαχειριστική ανεπάρκεια», αλλά ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει κάνει σαφείς πολιτικές επιλογές: διασφάλιση υπερκερδών στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και επιδόματα "κοροϊδία" για τους πολίτες». «Πολιτική αλλαγή τώρα για να βάλουμε τέρμα στην αδικία, για να ορθοποδήσει και πάλι η κοινωνία», τονίζουν καταληκτικά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.