ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ελάτε τώρα που ενοχληθήκατε επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέχει από τις ψηφοφορίες

Σιγά την επανάσταση, να προσέχετε μη σκιστεί κανένα καλσόν.

Αν ήταν ο Ανδρέας μαζί μας και το κανονικό ΠΑΣΟΚ, δεν θα υπήρχε δρόμος, ρούγα, καλντερίμι, πόλη, συνοικία, χωριό που να μην έρχονται τα πάνω κάτω σε μια πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη εφ΄όλης της ύλης και παντού.

Σιγά μην έκανε τη σαλονάτη αντιπολίτευση που κάνει ο Τσίπρας όταν:
- Καμιά 15αρια τουλάχιστον Πάτσηδες ματσουλαραίοι του γκουβέρνου έχουν πέσει σαν κοράκια και ξεσπιτώνουν στην κυριολεξία άφραγκους δανειολήπτες, κλέβουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμούς για ένα κομμάτι ψωμί.

- Κερδοσκοπούν και θησαυρίζουν στην πλάτη των νοικοκυριών και των μικρομεσαίων 6-7 οικογένειες που ελέγχουν την ενέργεια παρουσιάζοντας 150% και 200% αύξηση κερδών. Την ίδια στιγμή το καθεστώς ενισχύει τάχα μου το εισόδημα των αδύνατων με επιδόματα που πληρώνει τελικά ο μόνος συνεπής φορολογούμενος ο συνταξιούχος και ο μισθωτός από τις άθλιες συντάξεις και τους χαμηλούς μισθούς.

- Έγινε και γίνεται μπροστά μας το μεγαλύτερο πλιάτσικο στην δημόσια περιουσία και τα αποθεματικά της χώρας της μεταπολίτευσης. Χωρίς διαγωνισμούς, χωρίς λογοδοσία, στα κρυφά και στα μουγκά 10δισ. ευρώ με απευθείας αναθέσεις σε κολλητούς και κομματικά λαμόγια.

- Έχουν κάνει τα εθνικά θέματα επιτραπέζιο παιχνίδι για καιροσκόπους και τυχοδιώκτες καταργώντας σε όλα τα επίπεδα τους θεσμούς και την διαφάνεια. Καταργώντας ακόμα και το δικό τους Υπουργό Εξωτερικών. Για να αναδειχθεί Η κ. Μπούρα, η μπιστικιά του Μητσοτάκη, ως ο κύριος φορέας διαπραγματεύσεων και άσκησης πολιτικής για τα εθνικά θέματα, το Κυπριακό, το Αιγαίο.

Και κανείς δεν μιλάει όταν, είναι διαπιστωμένο πια, κάθε φορά που η μπιστικιά του Μητσοτάκη συναντιέται στα μουλωχτά με τον Καλιν, τον μπιστικό του Ερντογαν, ακολουθεί τεχνητή ένταση πυροδοτούμενη με δηλώσεις "μαγκιάς" και "τσαμπουκά" και από τις δύο πλευρές, ενώ λογικά θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο.
Κανείς δεν αναρωτιέται μήπως το παιχνίδι της "έντασης" είναι προσυμφωνημένο και από τις δύο μεριές για ψηφοθηρικούς λόγους και επικαιροποιείται κάθε φορά στις συναντήσεις ΜΠΟΥΡΑ - ΚΑΛΙΝ.

- Όταν τα ΜΜΕ είναι όσα έχει ο ομογάλακτος της οικογένειας Μαρινάκης, όσα έχει Βαρδινογιάννης και όσα περισσεύουν ελέγχονται εμμέσως από τους παραπάνω δύο.

- Όταν η ΕΥΠ έχει γίνει ο τροχονόμος του ελέγχου κυκλοφορίας του μαύρου χρήματος και του μοιράσματος της κάθε είδους μίζας προς το καθεστώς Μητσοτάκη. Όταν η ΕΥΠ έχει γίνει η χαρά του μπανιστηρτζή, το NETFLIX του ματάκια με ή χωρίς συνδρομή. Για να μπορούν να γίνονται οι εκβιασμοί της νύχτας αλλά και της ημέρας με "στοιχεία" και "φερεγγυότητα".

- Όταν οι πλειοψηφίες του καθεστώτος στις επιτροπές της Βουλής συγκαλύπτουν απροκάλυπτα κάθε λαμόγιο που αποκαλύπτεται, κάθε ατασθαλία και βρωμιά που αναδεικνύεται.

Σας ενόχλησε κάποιους το γεγονός πως ο Τσίπρας δεν θα ψηφίζει στη Βουλή μέχρι τις εκλογές νομιμοποιώντας πολιτικά το όργιο ρουσφετολογικών ρυθμίσεων που θα φέρει το καθεστώς με στόχο την εξαγορά ψήφων.
Είναι "αντικοινοβουλευτικό" λέτε, δεν είναι "πρέπον" λέτε. Διάφορα λέτε.

Θα σας πω τώρα τι λέω εγώ με το χέρι στην καρδιά.

ΜΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕΝΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ αλλά για τους τελείως αντίθετους λόγους. Γιατί έπρεπε ήδη, εδώ και καιρό,  να τα έχει κάνει όλα λαμπόγυαλο με όσα  συμβαίνουν. Και δεν τα έχει κάνει.
Με διάφορες δικαιολογίες όπως:
-  "ο λαός κοιμάται, δεν ενδιαφέρεται"
- θα μας πουν ανεύθυνους, ακραίους, επικίνδυνους, αντικοινοβουλευτικούς και διάφορα τέτοια.

Ισχυρισμοί και δικαιολογίες  που δεν καταπίνονται ούτε μασημένες, ούτε αμάσητες.
Γιατί τα κόμματα παίρνουν τις πολιτικές πρωτοβουλίες. Γιατί όταν λες στον πολίτη "κοιμήσου εσύ, άστο πάνω μου", είναι υποκριτικό, για να μην πω κάτι χειρότερο,  μετά να διαμαρτύρεσαι επειδή ο πολίτης δεν κινητοποιείται.

Με ενόχλησε και με ενοχλεί ο κ. Τσίπρας επειδή χρησιμοποιεί ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους απέναντι στο καθεστώς.
Και η αιτία γι αυτό είναι το DNA της ΕΑΔΕ και της "φυσαρμόνικας" και της αριστεράς των σαλονιών, και των σαλονάτων, και της διανόησης του γενικώς και αορίστως, και μιας γεωμετρίας καινούργιας, πολιτισμένης, χωρίς ΓΩΝΙΕΣ
Αυτή η μοντέρνα αυτοαποκαλούμενη Αριστερά αφού “ξεμπέρδεψε” με τον Μαρξ έχει βαλθεί να “ξεκάνει” και τον Ευκλείδη. ( όχι τον Τσακαλώτο)

Και είναι καιρός ο κ. Τσίπρας αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα να κατανοήσει πως είναι πια ένα μεγάλο κόμμα που εκπροσωπεί ένα μεγάλο τμήμα του λαού και τα στοιχεία δείχνουν πως είναι το τμήμα των μη εχόντων και κατεχόντων.
Να ξεπεράσουν λοιπόν τις "κληρονομικές" αναστολές και να βρεθούν πρώτα εκείνοι στους δρόμους και στις πλατείες. Όχι μόνο στη λογική των προεκλογικών συγκεντρώσεων αλλά στη λογική μια λαϊκής κινητοποίησης για την υπεράσπιση των μίνιμουμ κεκτημένων, της κοινής λογικής, του αυτονόητου, της Δημοκρατίας.

Δεν περιμένω ασφαλώς να ασχοληθεί, να ανταποκριθεί, να αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας σε όλα αυτά.

Για το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα μου από το 1975, δεν το συζητάω καν.
Άλλωστε όσοι ενοχλήθηκαν από την αποχή ΣΥΡΙΖΑ απο τις ψηφοφορίες, πλαν του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Οικονόμου,  από εκεί προέρχονται.
Σπυράκια βγάζουν τα συντρόφια με τέτοιες απόψεις, κάποιοι παλιότεροι μάλιστα κάνουν πως δεν τις ξέρουν...

 

Αλέκος Στάμου
Αυτοπροσδιοριζόμενος ως: Αδέσποτο, ημίαιμο, χοντρό και γέρικο Πασοκόσκυλο, περιφερόμενο στις ρούγες της Αριστεράς, γαυγίζοντας τους κακούς.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. οκ 10:32 01/02/2023

    παραληρηματικό κείμενο που ξεπλένει τον σύριζα, τον καμμένο, τον ρασπούτιν, τον πετσίτη, τον Παππά κι τ άλλα παιδιά…

    το γνήσιο ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σχέση με σταλινίσκους κι θαυμαστές του Πούτιν κι του Μαδούρο.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.