ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η δήλωσή του

Μαυρωτάς για το Κολοσσός-Ιωνικός: «Θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνογνωσία που έχουμε»

Τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, μέσω της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας, για τη διερεύνηση του φερόμενου ως ύποπτου χειραγώγησης αγώνα της Basket League μεταξύ Κολοσσού και Ιωνικού, ανέλυσε η γενικός γραμματέας Αθλητισμού και πρόεδρος της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., Γιώργος Μαυρωτάς, μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ. «Όλα τα στοιχεία είναι υπό αξιολόγηση, θα ζητήσουμε και τα στοιχεία από τις στοιχηματικές εταιρείες και ό,τι άλλη πληροφορία είναι διαθέσιμη, είτε από την Ομοσπονδία μπάσκετ, είτε από τον ΕΣΑΚΕ, προκειμένου να εμπλουτίσουμε όσο γίνεται το σχετικό πόρισμα και να το διοχετεύσουμε αρμοδίως. Είτε στον αθλητικό εισαγγελέα για περαιτέρω διερεύνηση, είτε στην ΕΟΚ για πειθαρχική διερεύνηση», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαυρωτάς, υπογραμμίζοντας ότι θα χρησιμοποιηθεί όλη η τεχνογνωσία της ΕΠΑΘΛΑ, προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση.

«Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε, είναι ότι η Ελλάδα πλέον έχει έναν αξιόπιστο μηχανισμό για την αντιμετώπιση της χειραγώγησης των αγώνων. Λειτουργεί δίκτυο πληροφοριών και με τις στοιχηματικές εταιρίες και με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, ώστε ό,τι στοιχεία έχουμε να αξιοποιούνται και να πηγαίνουν επεξεργασμένα και εμπλουτισμένα στην αθλητική δικαιοσύνη, αλλά και προς τις ομοσπονδίες, για να λαμβάνουν τα μέτρα τους», πρόσθεσε ο γ.γ.Α. και κατέληξε: «Επιπλέον, πολύ σημαντικά είναι και τα μέτρα επιμόρφωσης, εκπαίδευσης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης αθλητών, παικτών κ.α., διότι τώρα μπορούν να κάνουν ακόμη και ανώνυμες αναφορές, είτε μέσω του Red Button, είτε μέσω της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. Και σε αυτή την περίπτωση, όπως και σε ανάλογες στο παρελθόν, θα χρησιμοποιήσουμε την τεχνογνωσία που έχουμε προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Έρχονται στιγμές που ο πολίτης εννοεί την σωστή γραμμή πράξεων και πολιτικών και από αντίθετες παρατάξεις
    απ´ αυτήν που ανοίκει ο ίδιος.
    Με τον κ. Μαυρωτά στο Πρόταγκον.gr είχαμε στο παρελθόν επανειλλημένες αντικρουόμενες περιπτώσεις πολιτικής αξιολόγησης .
    Ποτέ μου όμως δεν αμφέβαλα για την αξία. , την εντιμότητα και την πολιτική του προσφορά στα κοινά της Χώρας μας .
    Με την ευκαιρία της δήλωσης του εδώ,
    έρχομαι να επιβεβαιώσω το πόσο χρήσιμος είναι στην προσπάθεια προόδου της κοινωνίας μας και από την επίσημα λειτουργική θέση που καταλαμβάνει.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.