ΚΟΣΜΟΣ

Σε σύγκριση με τις αρχές του Ιανουαρίου

Μείωση 80% των θανάτων που αποδίδονται στην COVID-19 ανακοίνωσε η Κίνα

Στην Κίνα, ο αριθμός των θανάτων που αποδίδονται στην COVID-19 σε ημερήσια βάση μειώθηκε κατά σχεδόν 80% σε σύγκριση με τις αρχές του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, στοιχείο στο οποίο βλέπουν ένδειξη ότι το κύμα μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό που σάρωσε τη χώρα από τον Δεκέμβριο κοπάζει.

Τα κινεζικά νοσοκομεία κατέγραψαν τη Δευτέρα 896 θανάτους που αποδόθηκαν στη νόσο που προκαλεί ο ιός, αριθμό μειωμένο κατά 79% σε σύγκριση με την 4η Ιανουαρίου, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από το κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών σήμερα.

Παράλληλα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση στα νοσοκομεία μειώθηκε κατά 72%, από τους 128.000 την 5η Ιανουαρίου στους 36.000 χθες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η μείωση των θανάτων σημειώνεται μετά την κορύφωση του κύματος της πανδημίας στα τέλη του Δεκεμβρίου και στις αρχές του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και ΜΜΕ.

Όμως οι αρχές προειδοποίησαν κατόπιν εναντίον νέας έξαρσης των μολύνσεων μετά το σεληνιακό νέο έτος, για τον εορτασμό του οποίου έγιναν μαζικές μετακινήσεις, που προεξοφλούσαν πως θα εξάπλωναν τον SARS-CoV-2 περαιτέρω.

Αφότου το Πεκίνο έβαλε απότομα τέλος στην πολιτική «zero COVID», τον περασμένο μήνα, κύμα μολύνσεων σαρώνει τη χώρα.

Την περασμένη εβδομάδα, το κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ανακοίνωνε πως σχεδόν 13.000 άνθρωποι υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19 μεταξύ της 13ης και της 19ης Ιανουαρίου, προστέθηκαν στους περίπου 60.000 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στα νοσοκομεία μέσα σε κάτι περισσότερο από έναν μήνα.

Αναλυτές τονίζουν ωστόσο πως οι αριθμοί αυτοί δεν αποτελούν παρά μόνο μέρος του απολογισμού των θυμάτων, με δεδομένο τον πολύ στενό ορισμό που δίνει η Κίνα στους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και επίσημες εκτιμήσεις με βάση τις οποίες έχει ήδη μολυνθεί μεγάλο, αν όχι το μεγαλύτερο, μέρος του πληθυσμού.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.