ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον ANT1

Ο Αδωνις χαρακτηρίζει άχρηστη την ΕΥΠ

Σφοδρή επίθεση στην ΕΥΠ, η οποία, ως γνωστόν, ανήκει στην πολιτική εποπτεία και την ευθύνη του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εξαπέλυσε χθες ο Αδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι πρέπει να κλείσει και να επανιδρυθεί.

Προφανώς ο υπουργός Ανάπτυξης δεν είναι ευχαριστημένος από τον τρόπο που ο πρωθυπουργός διασφαλίζει… τη στεγανοποίηση της λειτουργίας της και του ασκεί κριτική, καθώς, όπως είπε χθες στον ΑΝΤ1, «αυτή η Υπηρεσιών Πληροφοριών, όπως λειτουργεί, είναι παντελώς άχρηστη δυστυχώς» και πρόσθεσε: «Ή έχουμε μυστική υπηρεσία ή δεν έχουμε. Το θεσμικό ζήτημα είναι ότι οι διαρροές που έχουν γίνει από την ΕΥΠ όλο αυτό το διάστημα δίνουν σε μένα την αίσθηση ότι αυτή η Υπηρεσία Πληροφοριών, όπως λειτουργεί, είναι παντελώς άχρηστη δυστυχώς, πρέπει να κλείσει και να επανιδρυθεί».

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, το πραγματικά θεσμικό ζήτημα για τον ίδιο δεν είναι «εάν παρακολουθούσε έναν υπουργό νόμιμα, αλλά πως ό,τι κάνει πρέπει να παραμένει μυστικό». «Το να πηγαίνουν αυτά που κάνει η ΕΥΠ στο “Documento” δείχνει πως δεν λειτουργεί σωστά. Τελεία» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Ανάπτυξης προχώρησε σε ακόμη μία πρόκληση, υποστηρίζοντας ότι αν η ΕΥΠ παρακολούθησε έχοντας την υπογραφή της αρμόδιας εισαγγελέως, τότε «καλά τους παρακολουθούσε!», ενώ εξέφρασε και την πλήρη αδιαφορία του για το αν οι παρακολουθήσεις ήταν και σε βάρος των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.