ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία

Ο Ερντογάν επιτίθεται στον Economist - Νέες εμπρηστικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας

Ο Economist δεν μπορεί να καθορίσει την τύχη της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντιδρώντας έντονα σε ένα εκτενές ρεπορτάζ του βρετανικού περιοδικού, εξαπολύοντας παράλληλα νέα επίθεση κατά της Ελλάδας.

Με τίτλο «Η ανατέλλουσα δικτατορία της Τουρκίας» ο Economist φιλοξενεί εκτενές ρεπορτάζ για την Τουρκία ενόψει των προεδρικών εκλογών στη χώρα. «Όσο περισσότερο παραμένει στην εξουσία τόσο πιο αυταρχικός γίνεται», αναφέρει μεταξύ άλλων το βρετανικό περιοδικό.

Μετά από έντονες αντιδράσεις Τούρκων αξιωματούχων, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε σήμερα: «Καθορίζει το βρετανικό περιοδικό τη μοίρα της Τουρκίας; Το έθνος μου την καθορίζει. Ό,τι πει ο λαός μου γίνεται στην Τουρκία. Το βρετανικό περιοδικό δεν μπορεί να καθορίσει τη μοίρα της Τουρκίας», είπε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του διευθυντή επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, που κατηγόρησε χθες τον Economist για «φτηνή προπαγάνδα».

Παράλληλα, σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας, απαντώντας σε δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η Ελλάδα προβαίνει σε μέτρα αντίθετα τόσο με τη Συνθήκη της Λωζάνης όσο και με άλλες συμφωνίες, με το να εξοπλίζει νησιά του Αιγαίου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός δήλωσε χθες ότι η Ελλάδα δεν θα πάει σε πόλεμο με την Τουρκία και ότι οι δύο χώρες μπορούν να καταβάλλουν προσπάθειες για να μειώσουν τις εντάσεις στην περιοχή.

«Αυτές οι δηλώσεις Μητσοτάκη δεν επαρκούν για να καθορίσουν την τύχη της περιοχής ειδικότερα», είπε ο Ερντογάν, λέγοντας ότι σε διεθνείς συναντήσεις η Τουρκία λέει ό,τι είναι αναγκαίο αναφορικά με την Ελλάδα.

«Οπότε, αυτοί (η Ελλάδα) θα φροντίσουν τον εαυτό τους», προσέθεσε ο Τούρκος ηγέτης.

Υποστήριξε ακόμα πως η Άγκυρα δεν έχει κανένα πρόβλημα με την Ελλάδα εφόσον «δεν τα βάζει» με την Τουρκία στο Αιγαίο.

«Λένε: "Η Τουρκία κατασκεύασε έναν πύραυλο που ονομάζεται Typhoon. Τι θα γίνει αν αυτός πλήξει την Αθήνα;" Δεν έχουμε τέτοιο πρόβλημα να πλήξουμε την Αθήνα, αρκεί να ενεργείς έξυπνα», πρόσθεσε. «Κοίτα Μητσοτάκη, μιλάς από δω κι από κει. Έχε υπόψη σου ότι οι Τρελοί Τούρκοι θα έρθουν αν επιχειρήσεις να κάνεις ένα λάθος», συνέχισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.