ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε τη δήλωσή του

Ο Νίκος Φίλης στην Ολομέλεια για την Πρόταση Μομφής

Σε μια ιστορική για τη Δημοκρατία και την Αριστερά ημέρα, 8 χρόνια ακριβώς μετά τη μεγάλη εκλογική νίκη του λαού στις 25 Ιανουαρίου 2015, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλαμβάνει μια νέα ιστορική πρωτοβουλία.

Αναλαμβάνει την ευθύνη με τη σημερινή πρόταση μομφής απέναντι στη χειρότερη και πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος, να απαλλάξει τη χώρα από το όνειδος, την ντροπή που συνιστά η παραμονή της στην εξουσία.

Σήμερα σπάμε τον πάγο της εκτροπής, της συγκάλυψης, αλλά και της αδιαφορίας και της απάθειας απέναντι στο δημόσιο συμφέρον και τη Δημοκρατία. Ανοίγουμε το δρόμο. Σε λίγους μήνες ο λαός θα κάνει την τελική εκκαθάριση του καθεστώτος Μητσοτάκη. Αυτό το δυστοπικό τραμπισμό made in Greece, που έχει πιάσει στη μέγγενή του τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Αλλά τελειώνουν. Ο λαός θα φέρει στην εξουσία μια νέα προοδευτική - δημοκρατική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.

Εδώ και μερικούς μήνες η πολιτική ζωή της χώρας έχει εισέλθει στο ολισθηρό μονοπάτι μιας τεράστιας θεσμικής εκτροπής. Σε αυτό που σε μια προκλητική αντιστροφή ευθυνών έχει τολμήσει να αποκαλέσει «βούρκο» ο κ. Μητσοτάκης. Όχι κ. Μητσοτάκη!

▶︎ Βούρκος είναι οι #υποκλοπές που διαπράξατε, η συγκάλυψη και οι πολλαπλές εκτροπές.

▶︎ Βούρκος είναι οι κατά παραγγελία εισαγγελικές γνωμοδοτήσεις.

▶︎ Βούρκος είναι ο πόλεμος και οι ύβρεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο απέναντι στην ΑΔΑΕ και τον άξιο δημόσιο λειτουργό και δικαστή Κύριο -με κάπα κεφαλαίο- Χρήστο Ράμμο.

▶︎ Βούρκος είναι να μιλάει πριν λίγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Θεοχάρης για «επισύνδεση Ράμμου - ΣΥΡΙΖΑ»! Ντροπή!

▶︎ Βούρκος είναι οι ύβρεις απέναντι στους συνταγματολόγους. Που τις τελευταίες ημέρες με πρωταγωνιστές παράγοντες του Ακραίου Κέντρου έχει οδηγήσει σε bullying ακόμη και απέναντι σε πρόσωπα όπως είναι οι κύριοι Βενιζέλος και Αλιβιζάτος. Οι οποίοι για τους δικούς τους πολιτικούς και επιστημονικούς λόγους, αποφάσισαν αυτή τη φορά να μην σταθούν στο πλευρό αυτών που εξευτελίζουν και διασύρουν τους δημοκρατικούς θεσμούς, και να τονίσουν ότι το «Μένουμε Ευρώπη» αφορά πρωτίστως την υπεράσπιση της Δημοκρατίας.

Αυτό το δυσώδες καθεστώς θα γκρεμίσει ο λαός μας σύντομα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.