ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ντογιάκος πυροδοτεί… «δημοκρατικό μέτωπο»

Παρότι πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να επενδύσει πολιτικά αφενός στο αφήγημα περί «γαλάζιου πλιάτσικου», αφετέρου στην προβολή των θετικών προτάσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η προκλητικά φιλοκυβερνητική γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές ανέτρεψε πλήρως τα δεδομένα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέδειξε χθες ακαριαία αντανακλαστικά, καθώς με το που έγινε γνωστή η γνωμοδότηση του κ. Ντογιάκου, με την οποία επιχειρεί να «δέσει» τα χέρια της ΑΔΑΕ, εκτίμησε ότι πλέον η κατάσταση στο σκάνδαλο των υποκλοπών είναι τόσο σοβαρή, που δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές με τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να αποτελούν, de facto, ένα «μέτωπο υπεράσπισης της Δημοκρατίας».

«Ελάτε να με συλλάβετε»

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πήγε την ανακοίνωσή του όσο μακρύτερα μπορούσε: δεν περιορίστηκε στο να καταδικάσει την γνωμοδότηση Ντογιάκου ή να αμφισβητήσει την «δεσμευτικότητα» αυτής σε σχέση με τις ενέργειες ή τις πράξεις του Χρήστου Ράμμου και της ΑΔΑΕ, αλλά επί της ουσίας επιχείρησε να «μπει μπροστά» στα μέλη της ΑΔΑΕ ως προς την προειδοποίηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για… «πρόσκαιρη κάθειρξη». Ο Αλέξης Τσίπρας, μ’ άλλα λόγια, προαναγγέλλοντας ότι δέχεται να αρθεί η ασυλία του και καλώντας τον κ. Ντογιάκο να τον συλλάβει, καθιστά σαφές ότι τυχόν επιχείρηση «νομικού» ή και… ποινικού περιορισμού των μελών της ΑΔΑΕ από το να συνεχίσουν την διερεύνηση των αρχείων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας θα σημάνει… πόλεμο και δε θα περάσει απλώς με μία καταγγελία ή με μία σκληρή αντίδραση.

Πολιτικές πρωτοβουλίες

Μάλιστα, ήδη από χθες το απόγευμα, στην Κουμουνδούρου συζητούν και προβληματίζονται για το ποιες πολιτικές πρωτοβουλίες πρέπει να αναληφθούν, ώστε να αναδειχθεί η απομόνωση του άξονα «ΝΔ-Ντογιάκου», καθώς στην αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρούν να ταυτίσουν την κυβέρνηση με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Εξάλλου, το γεγονός ότι χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έσπευσε να παράσχει πολιτική στήριξη στον κ. Ντογιάκο ευθυγραμμιζόμενος de facto με τη γνωμοδότησή του και επιτιθέμενος στον Αλέξη Τσίπρα, δείχνει στον ΣΥΡΙΖΑ ότι το μέτωπο είναι… κοινό. Όπως και να έχει, στην Κουμουνδούρου αξιολογούν την παρέμβαση του εισαγγελέα ως την πλέον σοβαρή εξέλιξη στο σκάνδαλο των υποκλοπών μετά την ίδια την αποκάλυψη της υπόθεσης, στις αρχές του περασμένου Αυγούστου. Γι’ αυτό το λόγο, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα, τόσο σε επίπεδο κοινοβουλευτικό, όσο όμως και σε ό,τι αφορά τυχόν επαφές του με τους αρχηγούς των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Δεν υπάρχει Δημοκρατικό μέτωπο όταν σε αυτό μετέχουν οι αριστεροί φασίστες του ανθελληνικού ΣΥΡΙΖΑ. Καταδικασμένο το εγχείρημα από το ξεκίνημα του και το καίει κυριολεκτικά η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.