ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τονίζει σε δήλωσή του

Γ. Κατρούγκαλος: «Ναι» στο διάλογο με την Τουρκία αλλά με δική μας ατζέντα - ούτε την τουρκική ούτε τρίτων

«Οι σεισμοί δημιούργησαν προϋποθέσεις αλλαγής του κλίματος και προώθησης του διαλόγου με την Τουρκία. Γι' αυτό χρειάζεται εθνική στρατηγική και να θέτουμε εμείς την ατζέντα, όχι να ακολουθούμε τυφλά ατζέντες τρίτων ή να απαντάμε αμήχανα στις τουρκικές προτάσεις», τονίζει σε δήλωσή του ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Δυστυχώς», προσθέτει, «μαθαίνουμε για μια ακόμη φορά από την τουρκική πλευρά τις εξελίξεις για προτάσεις που δεν αφορούν έναν τέτοιο διάλογο, που εμείς προωθούμε από το 2021, όταν άλλοι επένδυαν στο δόγμα της δήθεν απομονωμένης Τουρκίας». Κατόπιν αυτών, ο κ. Κατρούγκαλος θέτει τα εξής ερωτήματα:

«Ποια ήταν ακριβώς η τουρκική πρόταση 6 σημείων; Ποια ήταν η απάντηση και αν δεν υπήρξε, γιατί δεν κατέθεσε η Ελλάδα αντιπροτάσεις για διάλογο εδώ και δύο μήνες; Ο κ. Μητσοτάκης έχει προτάσεις για διάλογο; Ή προσχωρεί στη γραμμή της κ. Μπακογιάννη: για οριοθέτηση ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς εκεί επέκταση των χωρικών υδάτων. Και για συνεκμετάλλευση -όπως λένε και ενεργειακοί παράγοντες- χωρίς οριοθέτηση ΑΟΖ;».

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «για εμάς αυτές οι θέσεις δεν αποτελούν βάση για διάλογο με ορίζοντα λύσης».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. …. και ποιά είναι η δίκη μας ατζέντα αν όχι η φιλία γειτόνων για Ειρήνη και πρόοδο των λαών μας ;
    Άσχετε κ. Κατρούγκαλε !
    Εμείς δεν είμαστε Χρυσαυγήτες για να λέμε το «πάλι με χρόνους και καιρούς , πάλι δικιά μας θα ´ ναι η Πόλης ».
    O Aρχηγός σου ίσως είναι γιατί σίγουρα δεν είναι αριστερός !

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.