ΕΛΛΑΔΑ

Η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ

Ο Νίκος Παπαευσταθίου θέτει τους υγειονομικούς σχηματισμούς σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ αναμένεται στη χώρα μας τις επόμενες ώρες και σε συνέχεια έκτακτης σύσκεψης του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου έχει θέσει σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα όλους τους υγειονομικούς σχηματισμούς.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ:

Προς την κατεύθυνση αυτή οι υγειονομικές δομές παρακαλούνται να προβούν στα ακόλουθα:

1) Να θέσουν σε μέγιστη Επιχειρησιακή Ετοιμότητα το προσωπικό των Υγειονομικών Σχηματισμών αρμοδιότητας τους και ειδικότερα τα στελέχη Διοίκησης και όσους εμπλέκονται στη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων.

2) Να δώσουν εντολή ώστε να διενεργούνται συνεχείς τεχνικοί έλεγχοι σε όλες τις κρίσιμες υποδομές των Υγειονομικών Σχηματισμών (ηλεκτρικό ρεύμα, ύδρευση, έλεγχος Η/Ζ, έλεγχος φρεατίων απορροής υδάτων, έλεγχος εγκαταστάσεων αερίων, κτλ..).

3) Οι Διοικήσεις να είναι σε συνεχή επικοινωνία με στελέχη της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να διασφαλίζουν ανοιχτούς τους δρόμους πρόσβασης προς τους Υγειονομικούς Σχηματισμούς και να μεριμνήσουν για ρήξη άλατος σε σκάλες και στους εξωτερικούς χώρους προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα και ατύχημα κατά την πρόσβαση στους Υγειονομικούς Σχηματισμούς.

4) Οι Διοικήσεις να είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους Διευθυντές των Παραρτημάτων ΕΚΑΒ & τους Υπευθύνους των Τομέων ΕΚΑΒ όσο και με τους επικεφαλής των Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών της περιοχής τους για την αντιμετώπιση οποιοδήποτε προβλήματος παρουσιαστεί.

Τέλος υπενθυμίζεται η υποχρέωση της ΑΜΕΣΗΣ ενημέρωσης 24ώρες το 24ωρο του ΚΕΠΥ - ΕΚΑΒ στα τηλέφωνα: 2106828350, 2132143188, 2132143189 και 2132143260

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.