ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε τη δήλωσή του

Μ. Κριθαρίδης: Δουλική υποδοχή από τα κόμματα του ΝΑΤΟϊκού τόξου στον Αμερικάνο ΥπΕξ που μόλις έταξε στην Τουρκία αναβάθμιση των F-16

«Στην επίσκεψη του στην Τουρκία, ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ. Μπλίνκεν, διαβεβαίωσε ότι "η Κυβέρνηση Μπάιντεν στηρίζει ένθερμα το πακέτο που έχει στόχο τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων F-16 και την παροχή νέων στην Τουρκία"», επισημαίνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

«Το πακέτο, δηλαδή, που μας έλεγε ο κ. Μητσοτάκης ότι για να το παγώσουμε πρέπει να προβούμε σε νέες προμήθειες εξοπλισμών δισεκατομμυρίων από τις ΗΠΑ! Το παραμύθι, δηλαδή, ότι το "ναι σε όλα" στο πολεμοχαρές ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, οδηγεί δήθεν στην θωράκιση της χώρας μας, καταρρίπτεται για άλλη μια φορά και παρόλα αυτά οι κύριοι Μητσοτάκης και Τσίπρας υποδέχονται τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, επιμένοντας στο ίδιο ψευδές αφήγημα», τονίζει, προσθέτοντας πως «κι όλα αυτά, την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε εξέλιξη πλέον εδώ και ένα χρόνο με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να αποδεικνύουν καθημερινά, πως επιθυμούν κάθε άλλο πέρα από τον τερματισμό του».

«Ελπίζουμε συνεπώς να μην προκύψει και από αυτή την επίσημη επίσκεψη οποιαδήποτε φανερή ή κρυφή νέα αποστολή όπλων και νέα εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο», καταλήγει και απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην αυριανή αντιπολεμική διαδήλωση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.