MEDIA

Με την προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ «Ρωμανιώτες: Οι Έλληνες Εβραίοι των Ιωαννίνων» σε συμπαραγωγή COSMOTE TV

Το COSMOTE HISTORY HD αποχαιρετά τον Μωυσή Ελισάφ, μια σπουδαία προσωπικότητα της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας

Με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Ρωμανιώτες: Οι Έλληνες Εβραίοι των Ιωαννίνων» το COSMOTE HISTORY HD τιμά τη μνήμη του Μωυσή Ελισάφ, μίας σπουδαίας προσωπικότητας της ελληνικής εβραϊκής κοινότητας που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή. Το ντοκιμαντέρ, σε συμπαραγωγή COSMOTE TV και σκηνοθεσία των Ανιές Σκλάβου και Στέλιου Τατάκη, θα μεταδοθεί απόψε (Δευτέρα 20/2) στις 22.00 στο COSMOTE HISTORY HD, ενώ θα είναι διαθέσιμο για δωρεάν θέαση και στον on demand κατάλογο COSMOTE TV PLUS.

Γεννημένος το 1954 στα Ιωάννινα από γονείς επιζώντες του Ολοκαυτώματος, ο Μωυσής Ελισάφ στήριξε καθοριστικά την ελληνική εβραϊκή κοινότητα της γενέτειράς του, αποτελώντας τον πρώτο δήμαρχο εβραϊκής καταγωγής της χώρας μας από το 2019 έως τον θάνατό του. Στο ντοκιμαντέρ, το οποίο καταγράφει την ιστορία των Ρωμανιωτών, ο σπουδαίος πανεπιστημιακός γιατρός και πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων αποτύπωσε την πολυσήμαντη και ταραχώδη ζωή της ελληνόφωνης εβραϊκής κοινότητας των Ιωαννίνων μέσα στους αιώνες έως και τη μεταπολεμική περίοδο.

Η ταινία «Ρωμανιώτες: Οι Έλληνες Εβραίοι των Ιωαννίνων» έχει λάβει πολλές διακρίσεις, όπως το Βραβείο Κοινού για το Καλύτερο Ελληνικό Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους στο Νew York City Greek Film Festival, τα βραβεία μοντάζ και διεύθυνσης φωτογραφίας στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2019 κ.ά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.