ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Όπως παλιά…

Μπρα ντε φερ μεταξύ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Σε ένα μπρα ντε φερ, βγαλμένο από το παρελθόν, επιδόθηκαν χθες τα δύο πάλαι ποτέ κραταιά κόμματα της μεταπολίτευσης, αφού μία αποστροφή του λόγου του πρωθυπουργού στη συνέντευξή του στον Alpha το βράδυ της Τρίτης για τη συνάντηση που του αρνήθηκε δύο φορές ο Νίκος Ανδρουλάκης, αρκούσε για να πυροδοτήσει ένα πινγκ πονγκ κατηγοριών μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι λίγο μετά από την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του κόμματός του, ο ίδιος ζήτησε να έχει συνάντηση μαζί του, κάτι που ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αρνήθηκε και μάλιστα όχι μία αλλά δύο φορές. Απαντώντας άμεσα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Μάντζος, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «μπήκε στη ζώνη του θράσους, καταλογίζοντας στον Νίκο Ανδρουλάκη κακή πίστη ή αντιπολιτική συμπεριφορά». Και αυτό διότι, όπως έσπευσε να θυμίσει ήταν το γραφείο του πρωθυπουργού μέσα από το οποίο λειτούργησε ο ‘Μεγάλος Ανιψιός’, όπως είπε, σε ένα σύστημα παρακολουθήσεων και υποκλοπών. Υποστήριξε, εξάλλου, ότι το μόνο ενδιαφέρον που θα μπορούσε να έχει μία συνάντηση μεταξύ των δύο ανδρών, θα ήταν «να του πει (σ.σ. ο κ.Μητσοτάκης) πότε, γιατί και με ποιο προϊόν τον παρακολουθούσε».

Στον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής ανταπάντησε, ως αναμενόταν, το Γραφείο Τύπου της ΝΔ …υπενθυμίζοντάς του ότι «η πρόσκληση του πρωθυπουργού απευθύνθηκε δύο φορές στον κ.Ανδρουλάκη όταν εκλέχτηκε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή οκτώ μήνες πριν από αυτή την υπόθεση». Οι συντάκτες της ανακοίνωσης, μάλιστα, κατέληγαν με το συμπέρασμα ότι «προφανώς, άλλοι είναι οι λόγοι για τους οποίους ο κ.Ανδρουλάκης αρνήθηκε δύο φορές τη συνάντηση με τον κ.Μητσοτάκη». Κάτι, που προκάλεσε τη νέα αντίδραση του κ.Μάντζου που αποκάλυψε ότι ουδέποτε υπήρξε επίσημο θεσμικό αίτημα συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Καταλόγισε, δε, στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη βέρτιγκο, εξαιτίας της αγωνίας του πρωθυπουργού μπροστά στον κίνδυνο να χάσει την καρέκλα του. Κατηγόρησε μάλιστα τον πρωθυπουργό ότι στην πραγματικότητα ‘βάφτισε’ ως θεσμική πρόσκληση ένα ‘τα λέμε’ του κ.Μητσοτάκη στον διάδρομο της Βουλής.

«Εκείνη τη χρονική στιγμή, ο Νίκος Ανδρουλάκης χαιρετούσε τον Πρωθυπουργό της χώρας του. Όπως όμως έμαθε όλη η Ελλάδα μαζί και εμείς οκτώ μήνες μετά, τότε ο κ. Μητσοτάκης χαιρετούσε εκείνον, που παρακολουθούσε η ΕΥΠ, στην οποία ο ίδιος προΐσταται. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, δεν χαιρετούσε ο Πρωθυπουργός τον Αρχηγό του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος αλλά ο θύτης το θύμα του», είπε, καταλήγοντας ότι «η ανυποληψία και το θράσος τους δεν έχουν όριο».

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Γελοίος εντελώς ο Ανδρουλάκης. Τον Τούρκογλου η Μπενίτο Βενιζέλο θέλει να μας φορέσει σαν στενό κορσέ για να μας οδηγήσει πάλι σε μνημόνια, κούρεμα ομολόγων και σε νέα οικονομική χρεοκοπία. ¨Όχι γελοίε Ανδρουλάκη. Δεν θα σου κάνουμε την χάρη. Μαύρο στο κόμμα που μας χρεοκόπησε. Στο ΠΑΣΟΚ του πολιτικού απατεώνα Τζέφρι Παπανδρέου και του πολιτικού εγκληματία του Κώστα Σημίτη (Ααρών Αβουρή).

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.