ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο τραπέζι παραμένει το ενδεχόμενο διαγραφής του…

Χωρίς πολιτικό επίδικο οι χθεσινές δηλώσεις Λοβέρδου, λέει η Χαριλάου Τρικούπη

Ένα βήμα πίσω έκανε χθες η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να μη δημιουργήσει νέο εσωκομματικό πρόβλημα στην πορεία προς τις εκλογές. Έβαλε όμως έναν αστερίσκο…

Ο λόγος για τη μη διαγραφή του Ανδρέα Λοβέρδου παρά τα περί του αντιθέτου διαρρεόμενα προ ημερών και τη νέα δήλωσή του χθες, με την οποία περίπου υποστήριξε ότι δεν είναι πρόσωπο που μπορεί να διαγραφεί και πως δεν μπορεί κανείς να τον ακουμπήσει με τέτοιου είδους διοικητικά μέτρα. Ακόμα και στην επισήμανση ότι αυτό μπορεί να ακούγεται αλαζονικό και πως ο Νίκος Ανδρουλάκης διατηρεί το προνόμιο της διαγραφής ενός στελέχους από το κόμμα του, ο ίδιος παραδέχθηκε μεν ότι αυτό συμβαίνει, πλην όμως όταν είναι κανείς σε διαφορετική γραμμή ή έχει προηγηθεί κάτι πάρα πολύ σοβαρό και όχι αν κρατά τη δική του στάση που δίνει την μάχη με όλες του τις δυνάμεις.

Στην πραγματικότητα, όταν προ ημερών ο πρώην υπουργός δήλωνε κόντρα στα λεγόμενα Ανδρουλάκη ότι όταν πηγαίνεις σε εκλογές και απορρίπτεις ονόματα, πρέπει να προτείνεις άλλα, οι διαρροές από την Χαριλάου Τρικούπη διαβεβαίωναν ότι στην παραμικρή επόμενη πρόκληση εκ μέρους του, ο Ανδρέας Λοβέρδος θα βρισκόταν εκτός κόμματος.

Χθες όμως, ακούγοντας τον Ανδρέα Λοβέρδο να σημειώνει ότι κανείς δεν μπορεί να τον ‘φάει’ εύκολα, περιορίστηκαν σε ένα ‘ουδέν σχόλιον’, επιμένοντας πάντως ότι το σχόλιό τους των προηγούμενων ημερών ισχύει απολύτως και αφήνοντας έτσι …πάνω στο τραπέζι το ενδεχόμενο διαγραφής του, ακόμα και πριν από τις εκλογές.

Χθες, πάντως, επικράτησαν ψυχραιμότερες φωνές, και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν, με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να διαβεβαιώνουν ότι στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μπορεί κάλλιστα κανείς να διαγραφεί για την πολιτική διαφωνία του με το κόμμα, όχι όμως για τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του. Περιέγραφαν εξάλλου τις χθεσινές δηλώσεις του πρώην υπουργού, ως να μην είχαν κανένα πολιτικό πρόσημο, ημί μόνον έναν αυτοαναφορικό, ίσως εγωιστικό, ακόμα και κάπως εγωπαθή χαρακτήρα, αλλά ως εκεί και τίποτα πέραν αυτού.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.