ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε τη δήλωσή του

Γ. Βαρουφάκης: Με το νομοσχέδιο για το νερό συνεχίζεται η προσπάθεια της ολιγαρχίας που κάνει τα πάντα ιδιωτικά για να τσεπώνει τεράστιες προσόδους

Η κυβέρνηση προσπαθεί να διατηρήσει ζωντανή την ιδεολοψία ότι το ιδιωτικό είναι η λύση και το δημόσιο το πρόβλημα, τόνισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης τοποθετούμενος στην ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για τη «μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων». Η ΕΥΑΘ και η ΕΥΔΑΠ είναι διαμάντια. Έχουμε νερό φθηνό, καθαρό, ασφαλές, δημόσιο και κερδοφόρο. Με το σημερινό νομοσχέδιο συνεχίζεται η προσπάθεια της ολιγαρχίας που κάνει τα πάντα ιδιωτικά για να τσεπώνει τεράστιες προσόδους από το υστέρημα του ελληνικού λαού είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25, πολλά δεινά μαστίζουν τον τόπο, μόνο ένα πρόβλημα δεν έχουμε: το νερό, το οποίο είναι, φτηνό, καθαρό, δημόσιο, χωρίς ζημιές, με σεμνό κέρδος ώστε να μην χρειάζεται χρήμα από κρατικά ταμεία και να μην γδύνει τους πολίτες. «Και σήμερα πάμε να λύσουμε το μόνο πρόβλημα που δεν έχουμε». Η μη ύπαρξη προβλήματος με το νερό είναι το πρόβλημα που δεν μπορεί να ανεχτεί η «Μητσοτάκης ΑΕ», καθώς ανατρέπει το αφήγημα πως το ιδιωτικό είναι η λύση, το δημόσιο το πρόβλημα, είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Στα δύσκολα φαίνονται τα παλικάρια της ολιγαρχίας: Εκεί που ο κόσμος, οι νέοι στους δρόμους, στρέφονται εναντίον της ιδιωτικομανίας κι αμφισβητούν τους ολιγάρχες, ο Δ/Σ της Μητσοτάκης ΑΕ, ιδιωτικοποιεί το αγαθό που κανένας σώφρων άνθρωπος δεν βλέπει λόγο να ιδιωτικοποιηθεί. Έτσι είναι μια κυβέρνηση Αρίστων. Έχει το θάρρος να θυσιάζει τα λίγα καλά που μείναν όρθια στον τόπο για να κρατήσει ζωντανή την ιδεοληψία που αποφέρει τα βρώμικα τα κέρδη τα μεγάλα στους μετόχους της Μητσοτάκης ΑΕ».

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της συμπολίτευσης είπε ότι «σας ζητάνε να κλείσετε τα μάτια, να βουλώσετε τα αυτιά και να κρατήσετε τη μύτη ώστε να μην οσφριστείτε τη δυσοσμία αυτού που ψηφίζετε [..] Τον Ιούλιου του 2022 το Συμβούλιο της Επικρατείας μπλοκάρει την ιδιωτικοποίηση του νερού. Και πώς επέδειξε η κυβέρνηση τον σεβασμό της στην απόφαση; Ακυρώνοντάς την με νόμο του υπουργείου Περιβάλλοντος, ώστε η ΕΥΔΑΠ να παραμείνει στο Υπερταμείο».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι «το να βάλεις δημόσια Ρυθμιστική Αρχή να ρυθμίζει το Δημόσιο είναι το ίδιο ηλίθιο με το να έχεις διαιτητή όταν παίζεις μόνος σου πασιέντζα. Ηλίθιοι δεν είστε. Ατζέντηδες των αρπακτικών που θέλουν και το νερό μας λίγο πριν πέσετε. Αυτό είστε» είπε ο κ. Βαρουφάκης υποστηρίζοντας ότι το ΜέΡΑ25 δεν παραδίδει «ούτε σε υπουργό ούτε σε ολιγάρχη τα δημόσια αγαθά». Απευθυνόμενους στους «φίλους του ΣΥΡΙΖΑ» είπε: «το DNA σας, σας λέει ότι έχουμε δίκιο. Η ηγεσία σας όμως έδωσε γη και ύδωρ στους ολιγάρχες και, ακόμα και σήμερα, παρά την κατακραυγή, συνεχίζετε να θωπεύετε τους ολιγάρχες υποσχόμενοι πως τίποτα δεν θα αλλάξει σε όσα καθιστούν τη χώρα χρεοδουλοπαροικία».

Τέλος, είπε ότι αυτή η Βουλή δεν αντανακλά πλέον την κοινή γνώμη: «Ήρθε η ώρα να διαλυθεί και να γίνουν οι εκλογές - χθες. Στο ΜέΡΑ25 θα επανέλθουμε ενισχυμένοι και θα γίνουμε ένας πραγματικός εφιάλτης για εσάς και τους ολιγάρχες που εκπροσωπείτε - για να κοιμούνται οι πολίτες πιο ήσυχοι. Σας υπόσχομαι ότι αν αυτή την τετραετία ήμασταν ενοχλητικοί, την επόμενη θα είμαστε περισσότεροι εδώ μέσα, έτσι ώστε οι πολίτες να κοιμούνται πιο ανάλαφρα τα βράδια, εμείς εδώ μέσα θα γίνουμε ένας πραγματικός εφιάλτης για εσάς και για τους ολιγάρχες στους οποίους ανήκετε».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.