ΚΟΣΜΟΣ

Όπως μετέδωσαν το NBC News και το CNN

Οι ΗΠΑ αξιολογούν τις δεξιότητες των Ουκρανών πιλότων για να τους εκπαιδεύσουν να πετούν F-16

Τουλάχιστον δύο Ουκρανοί πιλότοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ και εκπαιδεύονται σε προσομοιωτές πτήσης σε στρατιωτική βάση στο Τούσον της Αριζόνας. Ο σκοπός αυτών των εκπαιδευτικών ασκήσεων, όπως μετέδωσαν το NBC News και το CNN επικαλούμενα πηγές, είναι η αξιολόγηση των δεξιοτήτων των πιλότων προκειμένου να κατανοηθεί πόσος χρόνος θα χρειαστεί για την εκπαίδευση των Ουκρανών πιλότων της πολεμικής αεροπορίας σε σύγχρονα δυτικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών F-16.

Οι Ουκρανοί πιλότοι αξιολογούνται από το 162ο Σύνταγμα Μαχητικής Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς της Αριζόνας, το οποίο ειδικεύεται στην εκπαίδευση για την πτήση μαχητικών αεροσκαφών F-16, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ήδη από τον Μάρτιο αναμένεται να φτάσουν στις ΗΠΑ άλλοι 10 Ουκρανοί πιλότοι για την εν λόγω πιστοποίηση.

Η Ουκρανία έχει προηγουμένως παροτρύνει τις δυτικές χώρες να προμηθεύσουν μαχητικά αεροσκάφη, κυρίως μαχητικά αεροσκάφη F-16. Μέχρι σήμερα, καμία χώρα δεν έχει προμηθεύσει το Κίεβο με μαχητικά αεροσκάφη.

Τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ συζητούν το θέμα της παροχής μαχητικών αεροσκαφών στο Κίεβο από τα τέλη Ιανουαρίου. Μέχρι στιγμής, οι παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία έχουν επιτραπεί από τις γαλλικές και τις ολλανδικές αρχές. Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς απέκλεισε την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία, επικαλούμενος την ανάγκη να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε επίσης νωρίτερα ότι δεν εξετάζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Παράλληλα, σύμφωνα με τους New York Times, η αμερικανική κυβέρνηση δεν απέκλεισε τη μεταφορά αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 στο Κίεβο μέσω τρίτων χωρών.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, η Αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον συζητά το ενδεχόμενο παροχής στην Ουκρανία μαχητικών αεροσκαφών τέταρτης ή πέμπτης γενιάς. Η ίδια πρόσθεσε ότι η απόφαση για πιθανές παραδόσεις θα ληφθεί μετά την αξιολόγηση των αναγκών του Κιέβου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.