ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η UEFA θα εξετάσει τον αποκλεισμό της Λευκορωσίας, σύμφωνα με το ARD

Ο αποκλεισμός της Λευκορωσίας από τις διοργανώσεις της UEFA, αρχής γενομένης από τα προκριματικά του EURO 2024, θα τεθεί επί τάπητος στην προσεχή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, που θα γίνει στις 4 Απριλίου. Αυτό αναφέρει σήμερα το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, επικαλούμενο έγγραφο που απέστειλε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν σε 100 ευρωβουλευτές και το οποίο περιήλθε σε γνώση του ARD. Στο έγγραφο αυτό, ο πρόεδρος της UEFA αναφέρει ότι «η πρόθεση της UEFA ήταν από καιρό να συζητήσει την κατάσταση της Λευκορωσίας στην επόμενη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής μας».

Στα μέσα Μαρτίου, 100 μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από όλες τις πολιτικές πτέρυγες ζήτησαν από την UEFA να αποκλείσει από τις διοργανώσεις της τη Λευκορωσία, εξαιτίας των σχέσεών της με τη Ρωσία και λόγω της κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα.

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία αποφάσισε τον ολικό αποκλεισμό των ρωσικών ομάδων (εθνικών και συλλόγων) από τις διοργανώσεις της. Σε αντίθεση, όμως, με άλλους διεθνείς φορείς του αθλητισμού, δεν προχώρησε σε ανάλογη απόφαση για τη Λευκορωσία, η οποία θεωρείται ότι υποστηρίζει αυτό που η Ρωσία επισήμως αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία. Το μόνο μέτρο που έλαβε η UEFA σε σχέση με τη Λευκορωσία, ήταν να απαγορεύσει τη διεξαγωγή αγώνων στο έδαφος της χώρας. Ετσι, η Λευκορωσία συμμετείχε κανονικά στην κλήρωση των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και πρόκειται να αντιμετωπίσει αύριο (25/3) στο Νόβι Σαντ της Σερβίας την Ελβετία, στην πρεμιέρα του 9ου ομίλου.

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.