ΚΟΣΜΟΣ

ΝΑΤΟ: Σουηδία, Φινλανδία και Τουρκία συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συναντήσεις

Η Τουρκία αναγνώρισε ότι η Σουηδία και η Φινλανδία έχουν λάβει απτά μέτρα για να απαντήσουν στις ανησυχίες της Άγκυρας σχετικά με τις προσπάθειές τους να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και οι τρεις χώρες θα πραγματοποιήσουν περαιτέρω συναντήσεις, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Σουηδίας για τη διαδικασία ένταξης .

«Βλέπουμε ότι η Τουρκία αναγνώρισε ότι τόσο η Σουηδία όσο και η Φινλανδία έχουν κάνει συγκεκριμένα βήματα σε αυτή τη συμφωνία, κάτι που αποτελεί καλό σημάδι», δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής Όσκαρ Στένστρομ σε συνέντευξη Τύπου στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ μετά από τριμερείς συνομιλίες.

Ο Σουηδός αξιωματούχος αναφερόταν σε ένα μνημόνιο για τα βήματα προς την τουρκική επικύρωση που υπεγράφη πέρυσι από την Τουρκία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία.

Ο ίδιος τόνισε ότι οι τρεις χώρες θα πραγματοποιήσουν περαιτέρω συναντήσεις, αλλά δεν έχει οριστεί ημερομηνία για τη διεξαγωγή αυτών.

Παράλληλα είπε ότι η τουρκική πλευρά δεν δήλωσε αν η Στοκχόλμη και το Ελσίνκι εκπλήρωσαν όλα τα σημεία της περσινής τριμερούς συμφωνίας, εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία ότι είναι πιθανό το νέο κοινοβούλιο που θα προκύψει μετά τις τουρκικές εκλογές του Μαΐου θα ψηφίσει υπέρ της επικύρωσης της ένταξης των δύο σκανδιναβικών χωρών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.