ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολόκληρη η μαρτυρία του

Νίκος Φίλης: Η προσωπική μαρτυρία από την προκλητική επίθεση της αστυνομίας

Θα καταθέσω αυτό που είδα με τα ίδια μου τα μάτια -και μόνο» λέει ο Νίκος Φίλης στην μαρτυρία του σχετικά με το κρεσέντο απρόκλητης και στυγερής βίας των δυνάμεων καταστολής σήμερα στην απεργιακή κινητοποίηση για την τραγωδία των Τεμπών.

Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είδε με τα μάτια του αυτό που κατέγραψε η κάμερα του Κώστα Παπαντωνίου και του avgi.gr, όταν διμοιρία ΜΑΤ «ρίχνεται» στο ειρηνικό πλήθος, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης.

Τα γεγονότα εξιστορεί ο Νίκος Φίλης, ο οποίος επιβεβαιώνει πως παρά τις προβοκατόρικες φωνές που μιλάνε για «ταραξίες», η πορεία ήταν στο ακέραιο ειρηνική.

«Παρακολούθησα το τελευταίο μπλοκ, που έστριβε προς την Όθωνος. Αποτελούνταν από νέο κόσμο, ανάμεσά τους και αναρχικοί. Και σ’ αυτό το τμήμα της η πορεία ήταν απολύτως ειρηνική, ακούγονταν μόνο τα συνηθισμένα συνθήματα», περιγράφει ο βουλευτής.

«Εκείνη τη στιγμή, λίγο πριν τη μία και μισή, μια ομάδα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που έκλειναν την αρχή της Φιλελλήνων βάδισε επιθετικά και αναίτια μέσα στο σώμα της διαδήλωσης, διασπώντας το μπλοκ των διαδηλωτών και ξεκινώντας τα επεισόδια. Ακολούθησαν κρότοι, κραυγές, ξυλοδαρμοί», συνεχίζει, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει ούτε ίχνος αιτιολόγησης για την προκλητική αυτή επίθεση της αστυνομίας, που έγινε λίγα μέτρα μπροστά μου, ακριβώς κάτω απ' τα μάτια μου».

Μάλιστα, ο Νίκος Φίλης προκάλεσε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη «να διαψεύσει, αν είναι σε θέση, αυτό που είδα και καταθέτω».

Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε πως η επίθεση καταστολής εξυπηρετεί το κυβερνητικό σχέδιο για εκφοβισμό της νεολαίας που αγωνίζεται μέσα από τις διαδηλώσεις και τις απεργιακές κινητοποιήσεις, προκειμένου να μην συγκαλυφθεί τίποτα στην τραγωδία των Τεμπών.

«Έτσι εννοεί το «συγγνώμη» για τα Τέμπη ο Μητσοτάκης; Δεν έχει καταλάβει ότι έχει ξεσηκώσει ολόκληρη τη νεολαία; Δεν έχει αντιληφθεί ότι η επιχείρηση τρομοκράτησης θα γυρίσει εναντίον του;», σχολιάζει σε αυστηρό ύφος και κάνει λόγο για εξαχρείωση της ΕΛ.ΑΣ. εκ μέρους της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Από τα πρώτα καθήκοντα της επόμενης κυβέρνησης είναι να επαναφέρει την αστυνομία στο καθήκον της, που είναι η προστασία της ασφάλειας του πολίτη, στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας», ολοκληρώνει ο ίδιος.

Ολόκληρη η μαρτυρία του Νίκου Φίλη

Θα καταθέσω αυτό που είδα με τα ίδια μου τα μάτια -και μόνο.

Είχα μόλις ανέβει στο γραφείο μου, Μητροπόλεως 1 και Φιλελλήνων, μετά τη συμμετοχή μου στη μεγάλη διαδήλωση της Αθήνας, στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Βγήκα στο μπαλκόνι για να αποκτήσω μια συνολική εικόνα της μεγάλης συγκέντρωσης. Και παρακολούθησα το τελευταίο μπλοκ, που έστριβε προς την Όθωνος. Αποτελούνταν από νέο κόσμο, ανάμεσά τους και αναρχικοί. Και σ’ αυτό το τμήμα της η πορεία ήταν απολύτως ειρηνική, ακούγονταν μόνο τα συνηθισμένα συνθήματα.
Εκείνη τη στιγμή, λίγο πριν τη μία και μισή, μια ομάδα από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που έκλειναν την αρχή της Φιλελλήνων βάδισε επιθετικά και αναίτια μέσα στο σώμα της διαδήλωσης, διασπώντας το μπλοκ των διαδηλωτών και ξεκινώντας τα επεισόδια. Ακολούθησαν κρότοι, κραυγές, ξυλοδαρμοί.

Δεν υπάρχει ούτε ίχνος αιτιολόγησης για την προκλητική αυτή επίθεση της αστυνομίας, που έγινε λίγα μέτρα μπροστά μου, ακριβώς κάτω απ' τα μάτια μου. Ούτε ίχνος! Ήταν απολύτως απρόκλητη -και καλώ τον αρμόδιο υπουργό κ. Θεοδωρικάκο να διαψεύσει, αν είναι σε θέση, αυτό που είδα και καταθέτω.

Η αναίτια επίθεση εξυπηρετεί κυβερνητικό σχέδιο για εκφοβισμό της νεολαίας: «θα τρώτε κάθε φορά τόσο ξύλο, που δεν θα κατεβαίνετε στις διαδηλώσεις». Έτσι εννοεί το «συγγνώμη» για τα Τέμπη ο Μητσοτάκης; Δεν έχει καταλάβει ότι έχει ξεσηκώσει ολόκληρη τη νεολαία; Δεν έχει αντιληφθεί ότι η επιχείρηση τρομοκράτησης θα γυρίσει εναντίον του;

Σε κάθε περίπτωση η εξαχρείωση στην οποία οδηγεί η κυβέρνηση την ΕΛΑΣ είναι σαφής. Από τα πρώτα καθήκοντα της επόμενης κυβέρνησης είναι να επαναφέρει την αστυνομία στο καθήκον της, που είναι η προστασία της ασφάλειας του πολίτη, στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Φίλη δεν σε χάλασε καθόλου η προκλητική Ελληνική Αστυνομία. Μετά την επαναστατική σου βόλτα με τους μπαχαλάκηδες, πήγες κατευθείαν για κοψίδια γουρούνι.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.