ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Παραίτηση Ρενάρ απ' τη Σ. Αραβία, αναλαμβάνει τη γυναικεία ομάδα της Γαλλίας

Την παραίτησή του απ' τον πάγκο της Σαουδικής Αραβίας υπέβαλλε ο Χερβ Ρενάρ, μετά την εντός έδρας ήττα με 2-1 από τη Βολιβία σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο «Prince Abdullah al-Faisal Stadium». Η ομοσπονδία της Σαουδικής Αραβίας απ' την πλευρά της έκανε αποδεκτή την παραίτηση του 54χρονου Γάλλου τεχνικού, όπως γνωστοποίησε σε επίσημη ανακοίνωσή της στο Twitter.

«Έχει επιτευχθεί νομική συμφωνία για τη λήξη της σύμβασης μεταξύ των δύο μερών. Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της SAFF εύχονται στον κ. Ρενάρ κάθε επιτυχία στη μελλοντική του καριέρα» ανέφερε η ομοσπονδία της αραβικής χώρας.

Ο Ρενάρ είναι κοντά σε συμφωνία με τη γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, για να αναλάβει το «τιμόνι» της γυναικείας ομάδας της Γαλλίας, η οποία θα συμμετάσχει στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία από τις 20 Ιουλίου, δήλωσε ο πρόεδρος του SAFF.

«Ο Ρενάρ έχει μια προσφορά από τη γαλλική ομοσπονδία και εξέφρασε την επιθυμία του να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία», δήλωσε ο Γιασέρ Αλ-Μισεχάλ στο Saudi Sports Channel (SSC) αργά το βράδυ της Τρίτης (28/3).

«Ενημερωθήκαμε τέσσερις ημέρες πριν από το φιλικό κι έλαβα μια επιστολή από τη γαλλική ομοσπονδία. Μίλησα με ορισμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και αποφασίσαμε να δεχθούμε αυτό το αίτημα», πρόσθεσε ο Αλ-Μισεχάλ.

Ο Γάλλος τεχνικός ανέλαβε τη Σαουδική Αραβία τον Ιούλιο του 2019 και στην πρεμιέρα του πρόσφατου Μουντιάλ του Κατάρ οδήγησε την ομάδα στην ιστορική νίκη με 2-1 επί της μετέπειτα πρωταθλήτριας κόσμου Αργεντινής.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους στη Σαουδική Αραβία για την υποστήριξή τους εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια», είπε ο Ρενάρ στους δημοσιογράφους μετά την ήττα με 2-1 από τη Βολιβία την Τρίτη (28/3). «Νομίζω ότι έκανα τα μέγιστα με την ομάδα. Δεν μπορώ να φτάσω σε άλλο επίπεδο, οπότε προτιμώ να είμαι ειλικρινής με όλους. Σας ευχαριστώ και πάλι, ήταν μία φανταστική στιγμή».

Σε φιλικούς αγώνες που διεξήχθησαν ανά τον κόσμο το βράδυ της Τρίτης (28/3) σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Ιορδανία-Φιλιππίνες        4-0
Η.Α.Ε.-Ταϊλάνδη            2-0
Ουζμπεκιστάν-Βενεζουέλα    1-1
Συρία-Μπαχρέιν             0-1
Γερμανία-Βέλγιο            2-3
Κουβέιτ-Τατζικιστάν        2-1
Σαουδική Αραβία-Βολιβία    1-2
Μαρόκο-Περού               0-0

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.