ΚΟΣΜΟΣ

Δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Πολωνία: Η κυβέρνηση θα στείλει γιατρούς στη Γεωργία για να εξετάσουν τον πρώην πρόεδρο Σαακασβίλι

Περιμένουμε το πράσινο φως της Γεωργίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για την υγεία του Σαακασβίλι που έχει επιβαρυνθεί το τελευταίο διάστημα.

Ομάδα ιατρών από την Πολωνία είναι έτοιμη να μεταβεί στην Τιφλίδα προκειμένου να εξετάσει τον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι εν μέσω ανησυχίας για την κατάσταση της υγείας του, ανακοίνωσε τη Δευτέρα εκπρόσωπος της πολωνικής κυβέρνησης.

Ο 55χρονος Σαακασβίλι εκτίει από το 2021 ποινή φυλάκισης έξι ετών με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας την εποχή που ήταν πρόεδρος. Ο ίδιος επιμένει ότι είναι αθώος και ότι η κατηγορία ήταν πολιτικά υποκινούμενη.

Η υγεία του επιδεινώθηκε στο διάστημα αυτό, μετά και τις επαναλαμβανόμενες απεργίες πείνας που έκανε, ενώ ισχυρίζεται ότι τον δηλητηρίασαν. Έχει μεταφερθεί για νοσηλεία σε κλινική της Τιφλίδας.

Στο ερώτημα εάν η Πολωνία σκοπεύει να στείλει γιατρούς στη Γεωργία προκειμένου να εξετάσουν τον Σαακασβίλι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πιοτρ Μίλερ επιβεβαίωσε ότι η αποστολή είναι έτοιμη και περιμένει το πράσινο φως της Γεωργίας για να αναχωρήσει. «Γνωρίζουμε ότι το ζήτημα της ιατρικής περίθαλψης του πρώην προέδρου της Γεωργίας εγείρει σοβαρές αμφιβολίες στη διεθνή κοινότητα και με τον τρόπο αυτόν είμαστε έτοιμοι να ξεκαθαρίσουμε τις όποιες αμφιβολίες», είπε.

Οι υποστηρικτές του Σαακασβίλι λένε ότι η γεωργιανή κυβέρνηση τού στερεί την κατάλληλη θεραπεία. Από την πλευρά τους, αξιωματούχοι της γεωργιανής κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι ψεύδεται για τη σοβαρότητα της κατάστασης της υγείας του, αποσκοπώντας σε πρόωρη αποφυλάκισή του.

Η Βαρσοβία είχε προτείνει στην Τιφλίδα να νοσηλευτεί ο Μιχαήλ Σαακασβίλι στην Πολωνία.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης της Γεωργίας δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα του πρακτορείου Reuters για σχολιασμό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.