ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ραγδαίες εξελίξεις εντός και εκτός Βουλής, μετά την κατάρρευση της επιχειρηματολογίας περί «τηλεδιοίκησης»

ΣΥΡΙΖΑ: Επιμένει στα Τέμπη και τον «πόλεμο φθοράς»

Με βασική επιδίωξη να παραμείνει η κυβέρνηση… «κολλημένη» στα Τέμπη και στις βαριές της ευθύνες θα πολιτευθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα, κάνοντας ό,τι περνά από το χέρι του προκειμένου να μη μπορέσει το Μέγαρο Μαξίμου να αλλάξει ατζέντα από την τραγωδία που έφερε τα πάνω-κάτω στο πολιτικό σκηνικό.

Εξάλλου, αυτή η τακτική της «αντιπολίτευσης της φθοράς» έχει ήδη ξεκινήσει να εφαρμόζεται και, όπως υποστηρίζουν στην Κουμουνδούρου, φέρνει και τα πρώτα αποτελέσματα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως παρά την προσπάθεια του Μαξίμου να δείξει ότι η αυτοψία Τσίπρα στην Λάρισα έγινε σε… λάθος κτήριο, η πραγματικότητα είναι πως μετά την «εικόνα που ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε ένα γιαπί που είχε ως ταμπέλα στην είσοδό του «Κέντρο Τηλεδιοίκησης», κατέστη σαφές το χάλι στους σιδηρόδρομους. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως μετά την αυτοψία του Αλέξη Τσίπρα στην περιοχή, η κυβέρνηση για πρώτη φορά άλλαξε γραμμή στο θέμα της τηλεδιοίκησης και αναγκάστηκε να προχωρήσει στη διάκριση της «τηλεδιοίκησης» και του «τοπικού συστήματος χειρισμού».

Φιάσκο και ντοκουμέντο

Εξάλλου, η ανάδειξη του θέματος από τον Αλέξη Τσίπρα είχε και μία παράλληλη παρενέργεια για την κυβέρνηση: το επικοινωνιακό φιάσκο του υφυπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, ο οποίος μετέβη στο διπλανό κτήριο για να δείξει ότι… τηλεδιοίκηση υπήρχε και λειτουργούσε, όμως οι εργαζόμενοι ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων τον διέψευσαν πανηγυρικά, καθιστώντας σαφές ότι «μιλάμε για τοπικό σύστημα χειρισμού και όχι για τηλεδιοίκηση». «Τηλεδιοίκηση δεν υπάρχει», έλεγε και ξαναέλεγε ο αρμόδιος σταθμάρχης ενώπιον του υφυπουργού, οδηγώντας την επίσκεψη Παπαδόπουλου στη Λάρισα στην πλήρη αποτυχία.
Πέραν αυτού, η αποκάλυψη της φωτογραφίας-ντοκουμέντο που δείχνει τον «κανονικό» πίνακα τηλεδιοίκησης που λειτουργούσε στην Λάρισα ως το 2019 και «έβλεπε» τα τρένα για σχεδόν 170 χιλιόμετρα ήρθε να προστεθεί στα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ και να τινάξει στον αέρα ό,τι είχε απομείνει από την επιχειρηματολογία των Γεραπετρίτη-Καραμανλή.

Και τώρα… στη Βουλή

Το ασφυκτικό «πρέσινγκ» σε βάρος της κυβέρνησης θα συνεχιστεί με όλους τους τρόπους, όπως λένε στην Κουμουνδούρου, όπου έχουν ως βασικό στόχο να αναδείξουν τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης ως «απάντηση» στο «ανθρώπινο λάθος». Δηλαδή, την ώρα που από το Μαξίμου θα επιμένουν να «δείχνουν» ως υπεύθυνο τον μοιραίο σταθμάρχη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδεικνύει πώς οι πολιτικές επιλογές υποβάθμισης και εγκατάλειψης του ελληνικού σιδηρόδρομου είχαν αποτέλεσμα να μην υπάρχουν οι δικλείδες ασφαλείας που παραδοσιακά προστατεύουν από τα όποια ανθρώπινα λάθη. Όμως, ακόμη και στο θέμα του «μοιραίου σταθμάρχη», ο ΣΥΡΙΖΑ καθιστά σαφές ότι υπάρχουν ευθύνες χρώματος «γαλάζιου»: χθες, 29 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν ερώτηση ζητώντας διευκρινίσεις και εξηγήσεις για την μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη, με στόχο να αναδείξουν την ρουσφετολογική διάσταση της συγκεκριμένης υπόθεσης. Πέραν αυτού, όταν η συζήτηση στη Βουλή φτάσει στο σημείο της έγκρισης των αποζημιώσεων στους τραυματίες και τις οικογένειες των θυμάτων, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη βρει τον τρόπο με τον οποίο θα προκαλέσει τη μέγιστη δυνατή ζημιά στο Μαξίμου: θα ανακοινώσει απ’ αφορμή αυτής της συζήτησης την επιστροφή του στα πλήρη κοινοβουλευτικά του καθήκοντα.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ο Τσίπρας έχει στην πλάτη του την Μάνδρα και την Νέα Πέραμο όπου πνίγηκαν άνθρωποι και το Μάτι, την Ραφήνα, την Κινέτα και το Μαραθώνα, όπου κάηκαν και εξαϋλώθηκαν άνθρωποι. Καμία εξέλιξη δεν θα έχουμε από τα ψέματα και τις αδερφίστικες κραυγές του ΣΎΡΙΖΑ. Στις εκλογές ο Ελληνικός λαός θα δώσει αποστομωτική και οριστική απάντηση στον πολιτικό απατεώνα Αλέξη Τσίπρα και την βρόμικη και στην ανθελληνική συμμορία του.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.