Αυτή η σπανακόπιτα δεν έχει τυρί ή φύλλο, αλλά είναι πεντανόστιμη και εξίσου χορταστική με την κλασική. Δοκιμάστε να τη σερβίρετε με γιαούρτι, ταιριάζει πολύ.
Για το σκεύος και την επάλλειψη
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 αβγό
3 κουτ. σούπας νερό
2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις. Πλένετε, στεγνώνετε και ψιλοκόβετε το σπανάκι, το αλατίζετε και το στύβετε με τα χέρια σας να μαραθεί και να βγάλει τα υγρά του.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε με έναν αβγοδάρτη το γάλα, τα αβγά, το ελαιόλαδο, αλάτι και αρκετό πιπέρι.
Βήμα 3
Προσθέτετε όλα τα λαχανικά και τα μυρωδικά και ενσωματώνετε το αλεύρι ανακατεύοντας με το χέρι σας μέχρι να γίνει χυλός.
Βήμα 4 Σκεύος και επάλειψη: Αλείφετε ένα μεγάλο ταψί με το βούτυρο και απλώνετε ομοιόμορφα τον χυλό που ετοιμάσατε. Χτυπάτε το αβγό με το νερό και το ελαιόλαδο και περιχύνετε την επιφάνεια της σπανακόπιτας. Ψήνετε την κάτω θέση του φούρνου για 1 ώρα. Σερβίρετε την πίτα ζεστή.
Το ριζότο είναι μια αγαπημένη και γευστική επιλογή για ένα καθημερινό τραπέζι. ... δείτε τη συνταγή
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα