ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τουλάχιστον δύο ενδιαφέρουσες συνεδριάσεις…

Στην Αθήνα σήμερα και αύριο το Προεδρείο των S&D

Στην Αθήνα βρίσκονται για σήμερα και αύριο, 9 και 10 Μαρτίου, τα μέλη του Προεδρείου της Ευρω-ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, μία κίνηση με την οποία θεωρείται ότι δείχνουν και την στήριξή τους στον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στην πορεία προς τις εθνικές κάλπες.

Για σήμερα Πέμπτη, στο πρόγραμμά τους τα μέλη του Προεδρείου έχουν ανοιχτή συνεδρίαση με θέμα την κοινωνική κατοικία, την προστασία της πρώτης κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών και την εργασιακή επισφάλεια των νέων, μία συνεδρίαση που προγραμματίζεται να γίνει στο Innovathens, στην Τεχνόπολη, Γκάζι. Το ενδιαφέρον ωστόσο, επικεντρώνεται στην αυριανή κλειστή συνεδρίαση του Προεδρείου με θέμα το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα. Ειδικά δεδομένου ότι έχουν προηγηθεί τουλάχιστον δύο τέτοιες συνεδριάσεις στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά από πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη και στον απόηχο των καταγγελιών του κόμματός του στο εσωτερικό της χώρας για τις ‘εκπτώσεις’ στο Κράτος Δικαίου με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών.

Ειδικότερα, για αύριο Παρασκευή, οι ευρωβουλευτές προγραμματίζεται να ξεναγηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης και να ενημερωθούν για το διαχρονικό αίτημα της χώρας μας για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο. Αμέσως μετά, θα λάβει χώρα η κλειστή συνεδρίαση του Προεδρείου για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα, με πολύ ενδιαφέροντες μάλιστα καλεσμένους. Για του λόγου το αληθές, προσκεκλημένος να μιλήσει για το θέμα είναι ο κορυφαίος Συνταγματολόγος και πρώην Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και οι δημοσιογράφοι Τάσος Τέλλογλου και Γιάννης Σουλιώτης, αμφότεροι με κρίσιμο ρόλο στις αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα. Επί τάπητος στις παράλληλες συνεδριάσεις των ευρωβουλευτών, δε, θα τεθούν άλλα κρίσιμα ζητήματα, από τα ανθρώπινα δικαιώματα, ως την συμπεριληπτικότητα και την ενεργειακή φτώχεια.

Η επίσκεψη του Προεδρείου των S&D, πάντως, δεν θα μπορούσε παρά να στιγματιστεί και αυτή από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, στον απόηχο του οποίου πραγματοποιείται. «Η συνεδρίασή μας διεξάγεται στην βαριά σκιά της ανείπωτης πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη και ανέδειξε την αδυναμία της Πολιτείας να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών», δήλωσε στο καλωσόρισμά του ο οικοδεσπότης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ τα αντανακλαστικά τους έδειξαν και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. «Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου στον ελληνικό λαό και σε όλους εκείνους που θρηνούν για τους συγγενείς τους», είπε από την πλευρά της η επικεφαλής των S&D Ιράτσε Γκαρσία, πηγαίνοντας και ένα βήμα παραπέρα. «Αυτό το ατύχημα δεν θα έπρεπε να είχε συμβεί ποτέ και πρέπει όλοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αποτρέψουμε να συμβεί ξανά στο μέλλον κάτι παρόμοιο», είπε, μεταξύ πολλών άλλων.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.