ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλλάζει αντιπολιτευτική τακτική για τα Τέμπη ο ΣΥΡΙΖΑ

Το παρασκήνιο του αιφνιδιασμού του Μαξίμου από τον Τσίπρα

Σε ένα ασφυκτικό μαρκάρισμα ως τις κάλπες έχει αποφασίσει να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την σιδηροδρομική τραγωδία, καθιστώντας σαφές προς το Μαξίμου ότι τις ευθύνες του δε θα καταφέρει ούτε να τις αποσείσει, ούτε να τις… διαχύσει.

Εξάλλου, χθες, ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινίασε την άμεση και κατά πρόσωπο πολιτική αντιπαράθεση για την σιδηροδρομική τραγωδία, αλλάζοντας γραμμή μετά την επί 20ήμερο «θεσμική» και χαμηλών τόνων αντιπολίτευση. Έτσι, ο πρώην πρωθυπουργός επέλεξε να μην αφήσει την κυβέρνηση να διαμορφώσει με τον δικό της τρόπο τη δημόσια σφαίρα, με την συντονισμένη εμφάνιση Καραμανλή-Γεραπετρίτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας αιφνιδίασε το Μέγαρο Μαξίμου δύο φορές μέσα σε μερικές μόλις ώρες: αφενός, με την επίσκεψή του στο κέντρο τηλεδιοίκησης της Λάρισας, που αναδείχθηκε από τις τηλεοπτικές κάμερες ότι πρόκειται για ένα… γιαπί. Αφετέρου, με την επίσκεψή του και στην Θεσσαλονίκη, εκεί που ο πρώην πρωθυπουργός αξιοποίησε τις καταγγελίες των σιδηροδρομικών πως θα είχε αποφευχθεί η τραγωδία αν υπήρχε τηλεδιοίκηση, ώστε να απαντήσει ευθέως στην περιβόητη δήλωση Μητσοτάκη περί «θυσίας 57 ανθρώπων». «Δεν ήταν θυσία, αλλά προαναγγελθέν έγκλημα», διαμήνυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπενθυμίζοντας, μάλιστα, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κανονίσει να εγκαινιάσει το… κέντρο τηλεδιοίκησης της Θεσσαλονίκης 12 ώρες μετά την τραγωδία των Τεμπών. «Τί ακριβώς θα εγκαινίαζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης;», διερωτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός, κατηγορώντας την κυβέρνηση και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είχαν στήσει ένα επικοινωνιακό σόου χωρίς κανένα αντίκρυσμα, που θα είχε διεκπεραιωθεί κανονικά αν δεν είχε συμβεί η τραγωδία της 28ης Φεβρουαρίου.

Σκόπιμη σύγχυση

Με τις δύο αυτοψίες του στην Λάρισα και στην Θεσσαλονίκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ουσιαστικά πήρε πάνω του την προσπάθεια να τινάξει στον αέρα την βασική υπερασπιστική γραμμή της κυβέρνησης: τις δηλώσεις Γεραπετρίτη, δηλαδή, ότι υπήρχε τηλεδιοίκηση που αν λειτουργούσε θα είχε αποσοβήσει το δυστύχημα. Με άλλα λόγια, όπως απέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας με τους διαλόγους που είχε με τους σταθμάρχες και τους σιδηροδρομικούς, αλλά και όπως ανέδειξαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο αρμόδιος τομεάρχης, Νίκος Παππάς και ο πρώην υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, η κυβέρνηση σκοπίμως συγχέει το τοπικό σύστημα χειρισμού με την τηλεδιοίκηση, ενώ το ένα δεν έχει καμία σχέση με το άλλο. Κι όλα αυτά, ενώ πλέον στην Κουμουνδούρου εκφράζουν την βεβαιότητα ότι η χιονοστιβάδα των ευθυνών έρχεται να προστεθεί σε άστοχες και εξοργιστικές δηλώσεις όπως τα περί «θυσίας» του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα περί «ευκαιρίας» του Άδωνι Γεωργιάδη, καθιστώντας σαφές ότι για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον πρωθυπουργό, τίποτα πια δε θα είναι ίδιο…

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Δεν είδαμε τον δήθεν πονόψυχο Τσίπρα να δείχνει το ίδιο ενδιαφέρον για το Μάτι, την Μάνδρα, την Ραφήνα, την Κινέτα. Ίσως γιατί τότε στην κυβέρνηση ήταν η ίδια η δική του εγκληματική κυβέρνηση με το γουρούνι τον Καμένο.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.