ΚΟΣΜΟΣ

Αεροσυνοδός έπαθε κρίση πανικού

Αναστάτωση σε πτήση από Αθήνα προς Σόφια

Όταν αναζήτησα τις αεροσυνοδούς μπροστά, ήταν όλοι στο πιλοτήριο και επικρατούσε ένας πανικός, ανέφερε επιβάτης που είδε όλο το σκηνικό να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια της.

Ένα δύσκολο περιστατικό χρειάστηκε να αντιμετωπίσει το πλήρωμα αεροσκάφους σε πτήση από Αθήνα προς Σόφια πριν από τέσσερις μέρες όταν η προϊσταμένη καμπίνας έπαθε κρίση πανικού.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της πτήσης η προϊσταμένη καμπίνας ένιωσε δυσφορία, το σώμα της να μουδιάζει και να τρέμει. Η έλλειψη οξυγόνου της προκάλεσε πανικό με αποτέλεσμα να αρχίσει να χτυπάει την πόρτα του πιλοτηρίου για βοήθεια. Ασυναίσθητα έκανε χρήση της μάσκας οξυγόνου με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στους επιβάτες της business class.

«Λίγο μετά την απογείωση ακούσαμε τη μια αεροσυνοδό να φωνάζει δυνατά σε πανικό ότι κάποιος δεν είναι καλά, να ανοίγει και να κλείνει δυνατά ντουλάπια και να παίρνει τη φορητή μάσκα οξυγόνου και να μπαίνει μέσα στο πιλοτήριο» αναφέρει σε ανάρτησή της μια επιβάτης της συγκεκριμένης πτήσης που είδε όλο το σκηνικό να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια της. Και συνεχίζει: «Όταν αναζήτησα τις αεροσυνοδούς μπροστά, ήταν όλοι στο πιλοτήριο και επικρατούσε ένας πανικός όπως μπορούσαμε να καταλάβουμε».

Τότε η επιβάτης σηκώθηκε από τη θέση της και κατευθύνθηκε προς το πίσω μέρος του αεροπλάνου για να ρωτήσει τις άλλες δύο αεροσυνοδούς τι συμβαίνει ενώ χτυπούσαν συνεχώς οι ενδείξεις για το πλήρωμα του αεροσκάφους. «Είδα τις δυο αεροσυνοδούς καθισμένες στις θέσεις τους, δεμένες με ζώνες ασφαλείας, χωρίς να είναι αναμμένη η σχετική ένδειξη και φορούσαν μάσκες οξυγόνου. Μόλις με είδαν μου φώναξαν να γυρίσω γρήγορα πίσω στη θέση μου και να δεθώ».

Σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται η επιβάτης της πτήσης Αθήνα - Σόφια στην ανάρτησή της, παρατήρησε και την παρουσία ενός άνδρα να μπαίνει στο πιλοτήριο και να βγαίνει κρατώντας στα χέρια του νερό και μια μεγάλη τσάντα.

«Ρώτησα την αεροσυνοδό η οποία έτρεμε ολόκληρη και της έπεφταν πράγματα από τη σύγχυση στην οποία βρισκόταν και μου είπε ότι ήταν κάποιο τεχνικό θέμα» προσθέτει.

Αυτό που τελικά είχε συμβεί ήταν μια ξαφνική κρίση πανικού που αντιμετώπισε η προϊστάμενη καμπίνας με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση. Ούσα σε πανικό, δεν ήξερε πώς να το αντιμετωπίσει και έτσι ενστικτωδώς φόρεσε μάσκα οξυγόνου θέτοντας σε συναγερμό το πλήρωμα του αεροσκάφους. Έπειτα από λίγη ώρα και αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες κατάφερε να συνέλθει και να επιστρέψει στα καθήκοντα της.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.