ΕΛΛΑΔΑ

Yπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

Επιπλέον 18 πρότυπα και πειραματικά σχολεία θα λειτουργήσουν από το 2024

Την περαιτέρω διεύρυνση του δικτύου των πρότυπων και πειραματικών σχολείων σε όλη τη χώρα από το σχολικό έτος 2024-25 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ειδικότερα, δεκαοκτώ νέα σχολεία θα λειτουργήσουν υπό νέο καθεστώς (πειραματικού ή προτύπου), αυξάνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό προτύπων και πειραματικών σχολείων της επικράτειας σε 138.

Σημειώνεται, ότι το 2019 λειτουργούσαν 62 πρότυπα και πειραματικά και φέτος έχουν φτάσει τα 120.

Σύμφωνα με το υπουργείο, αυτή η αύξηση πραγματοποιείται με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τη σχετική νομολογία, αλλά και σε ανταπόκριση «αφ' ενός στην ευρύτατη αποδοχή του θεσμού από μαθητές, γονείς και κηδεμόνες, αφ' ετέρου στη δέσμευση για συνολική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου».

Αναλυτικά, στο δίκτυο των πειραματικών σχολείων προστίθενται 13 σχολεία, στην Αττική (13ο Νηπιαγωγείο και 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Βαρβάρας), στη Χίο (3ο Νηπιαγωγείο, 2ο Δημοτικό Σχολείο), στην Ηλεία (4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας), στην Ιεράπετρα Λασιθίου (1ο Νηπιαγωγείο, 2ο Δημοτικό Σχολείο, 3ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο), στα Χανιά (7ο Νηπιαγωγείο και 7ο Δημοτικό Σχολείο), στον Εύοσμο (2ο Νηπιαγωγείο) και στη Λαμία (4ο Γυμνάσιο).

Στο δίκτυο των προτύπων προστίθενται το 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς και το 2ο Λύκειο Τρίπολης.

Επιπλέον, προχωρούν οι διαδικασίες ίδρυσης Προτύπου Γυμνασίου στη Λάρισα, Προτύπου Λυκείου στη Λάρισα και Πειραματικού Λυκείου στα Χανιά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.