ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ανέβηκε και πάλι στο βάθρο των νικητών

Ευρωπαϊκό γυμναστικής: «Χάλνικος» ο Λευτέρης Πετρούνιας

Ο «άρχοντας των κρίκων» μπορεί να μην κατέρριψε το ρεκόρ των περισσότερων χρυσών μεταλλίων σε ένα όργανο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ωστόσο ανέβηκε και πάλι στο βάθρο των νικητών κατακτώντας το χάλκινο στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας το πάλεψε, και μπορεί να μην πήρε το χρυσό, αλλά ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής.

Ο «άρχοντας των κρίκων» ήταν σταθερός στην άσκησή του, που είχε βαθμό δυσκολίας 6.3 και στην έξοδο έκανε ένα επιπλέον βηματάκι, χάνοντας εκεί ορισμένους βαθμούς.

Πήρε την ίδια βαθμολογία με αυτήν του προκριματικού (14.733) με αποτέλεσμα να καταταγεί 3ος, με το ρεκόρ των 7 χρυσών να περιμένει...

Εγινε ένας τελικός πολύ υψηλού επιπέδου. Η ζημιά για τον Πετρούνια έγινε αρχικά από τον Αρμένιο Νταβντιάν, ο οποίος πήρε την ίδια βαθμολογία με τον Πετρούνια (14.733), αλλά λόγω καλύτερης βαθμολογίας στην εκτέλεση (8.733 έναντι 8.433 του Λευτέρη), πέρασε μπροστά.

Ο Πετρούνιας ήθελε να τα πάει άσχημα ένας εκ των Ασίλ και Τούλοχ στο φινάλε του τελικού.

Ο Τούρκος έκανε ένα εκπληκτικό πρόγραμμα και πήρε το χρυσό μετάλλιο με 14.933, με τον Βρετανό να κάνει την χάρη στον Ελληνα πρωταθλητή και να του δίνει το χάλκινο.

Η τελική κατάταξη
Αντέμ Ασίλ (Τουρκία) 14.933
Βαχάν Νταβτιάν (Αρμενία) 14.733
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑΣ 14.733
Μάρκο Λοντάριο (Ιταλία) 14.666
Νικίτα Σιμόνοφ (Αζερμπαϊτζάν) 14.566
Κόρντεϊ Τούλοχ (Βρετανία) 14.466
Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία) 14.433
Σωκράτης Πιλακούρης (Κύπρος) 14.233

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.