ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε τι ανέφερε

Γερουλάνος: Η χώρα χρειάζεται δημοκρατική συνεργασία

Ο Παύλος Γερουλάνος, πρώην υπουργός και υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Α' Αθηνών, δηλώνει  ότι εκλογικός στόχος είναι να γίνει το ΠΑΣΟΚ ο καταλύτης των μεγάλων αλλαγών που θέλει ο τόπος.

Υποστηρίζει ότι είναι παραπάνω από προφανές πως η χώρα χρειάζεται συνέργειες και σύνθεση για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα που έχει καθώς το μοντέλο της υπερσυγκέντρωσης της εξουσίας, χωρίς έλεγχο και λογοδοσία, έχει φτάσει στα όριά του. «Λέω λοιπόν, ευθέως: Ναι σε Κυβερνήσεις συνεργασίας, αν γίνουν με τον σωστό τρόπο. Αν βασιστούν σε μια πραγματική προγραμματική συμφωνία που θα τα βάλει με τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος, τις οποίες κανένας δεν τολμάει να αντιμετωπίσει μόνος του», τονίζει ο κ. Γερουλάνος.

Συμφωνεί με τη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη για το πρόσωπο του πρωθυπουργού θέτοντας ως προαπαιτούμενο την εμπιστοσύνη, την οποία, όπως αναφέρει, δεν έχει ο Κυρ. Μητσοτάκης. Δηλώνει μάλιστα ευθέως πώς το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε έναν πρωθυπουργό που επέβλεπε αφ' υψηλού το παρακράτος να οργιάζει.

Θεωρεί ακόμη την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για προοδευτική διακυβέρνηση ως προσχηματική και κάνει λόγο για θεσμικά «φάουλ» και από τη Νέα Δημοκρατία και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης αντικρούει το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι έχει κάνει σημαντικές μεταρρυθμίσεις λέγοντας ότι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις είναι εκείνες που μένουν στην ιστορία του τόπου, κι όσες ανανεώνουν ριζικά ένα θεσμό, ώστε να εκδημοκρατιστεί. «Διαύγεια, ηλεκτρονική συνταγογράφηση, opengov και η ανοικτή διαδικασία για θέσεις ευθύνης στο δημόσιο, παλαιότερα το ΑΣΕΠ, η ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης και το Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Με την εμπειρία του στο δήμο Αθηναίων ο κ. Γερουλάνος υποστηρίζει ότι «τις λύσεις στα προβλήματα μπορούν να τις δώσουν οι άνθρωποι που βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτά. Πάνω σε αυτή την πλατφόρμα διεκδικώ την ψήφο των συμπολιτών μου».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.