ΕΛΛΑΔΑ

Η αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ

Καιρός: Συννεφιά σε όλη τη χώρα - Πού θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες

Στο νότιο Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, προβλέπει για σήμερα Σάββατο η ΕΜΥ.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία κατά τόπους θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ ο καιρός στα δυτικά θα βελτιωθεί ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4, τοπικά στα βόρεια πελάγη βόρειοι και στη δυτική Κρήτη ανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια όπου θα φθάσει τους 19 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 20 με 21 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 22 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από τις βραδινές ώρες αναμένεται βελτίωση του καιρού στη δυτική Μακεδονία και εξασθένηση των φαινομένων στις υπόλοιπες περιοχές.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί από το βράδυ έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε κυρίως στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Από τις βραδινές ώρες βελτίωση στα δυτικά τμήματα και εξασθένηση των φαινομένων στις υπόλοιπες περιοχές.

Ανεμοι: Μεταβλητοί και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Στις Κυκλάδες λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες, με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Ανεμοι: Στις Κυκλάδες μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι. Στην Κρήτη από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 στα δυτικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ στα βόρεια έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 23-04-2023

Στην ανατολική χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει τους 20 με 21 βαθμούς και στην ηπειρωτική χώρα κατά τόπους τους 23 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24-04-2023

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα βόρεια και τα κεντρικά γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία όμως θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25-04-2023

Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26-04-2023

Αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από τα δυτικά και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ και μόνο στο ανατολικό Αιγαίο παραμένουν νότιοι 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27-04-2023

Στα ανατολικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός προβλέπεται άστατος, κατά περιόδους νεφελώδης, με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.