ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε αναλυτικά

Απάτη με πρόσχημα το power pass και λεία 24.000 ευρώ στην Πάτρα

Η 62χρονη «τσίμπησε» το δόλωμα και είδε το μεγάλο ποσό να εξαφανίζεται από τον λογαριασμό της.

Θύμα μιας ακόμη απάτης μέσω τηλεφώνου έπεσε μια 62χρονη γυναίκα στην Πάτρα, όταν της τηλεφώνησε ένας άνδρας που της συστήθηκε ως υπάλληλος λογιστικού γραφείου και την διαβεβαίωσε ότι δικαιούται το επίδομα του power pass, παρ' όλο που η προθεσμία για την κατάθεση αιτήσεων έχει λήξει εδώ και δυο μήνες!

Η 62χρονη «τσίμπησε» το δόλωμα ότι της αντιστοιχεί ποσό ύψους 750 ευρώ και, όταν ο απατεώνας της έστειλε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, έκανε το λάθος να ανοίξει τον σύνδεσμο που περιείχε και να καταχωρήσει τους προσωπικούς κωδικούς ηλεκτρονικών συναλλαγών, παραχωρώντας του έτσι πρόσβαση στον λογαριασμό της. Λίγο αργότερα, δοκίμασε οδυνηρή έκπληξη, καθώς διαπίστωσε ότι από τον λογαριασμό της είχε μεταφερθεί σε άλλον το μεγάλο ποσό των 23.870 ευρώ. Αμέσως, η 62χρονη υπέβαλε καταγγελία στην Ασφάλεια που ερευνά την υπόθεση.

Απάτη και με επιστροφή φόρου

Άλλη μια τηλεφωνική απάτη αποκαλύφθηκε στο Ηράκλειο με θύμα έναν 46χρονο που έχασε όσα χρήματα είχε στον λογαριασμό του, όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν άγνωστο που του συστήθηκε ως υπάλληλος της τράπεζας στην οποία έχει τις καταθέσεις του, κατάφερε να τον πείσει ότι δικαιούται επιστροφή φόρου και του έστειλε ένα μήνυμα που περιείχε ένα link, με το οποίο οδηγήθηκε σε διαδικτυακό περιβάλλον όμοιο με της τράπεζας.

Όταν ο 46χρονος πληκτρολόγησε τους απόρρητους προσωπικούς κωδικούς του e-banking, παραχώρησε στον απατεώνα πρόσβαση στον λογαριασμό του, από τον οποίο μετέφερε σε άλλον λογαριασμό το ποσό των 3.000 ευρώ. Το θύμα κατήγγειλε την απάτη στην Ασφάλεια που ερευνά για να ταυτοποιήσει τον κάτοχο του λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκαν τα χρήματα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.