ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάνης Βαρουφάκης

«Δεν αρκεί να φύγει ο Μητσοτάκης, αλλά ολόκληρος ο υπαρκτός Μητσοτακισμός»

«Το ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη είναι η μόνη πραγματικά αντι-Μητσοτακική ψήφος», υποστήριξε απόψε από τα Ιωάννινα, ο επικεφαλής του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης, κατά την ομιλία του στην παρουσίαση των υποψηφίων στον νομό.

Ο κ. Βαρουφάκης εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως το ζητούμενο, ο στόχος για τον κόσμο και το κόμμα του είναι «να πέσει ο Μητσοτάκης και η Ανώνυμη Εταιρεία του», ενώ συνέχισε:

«Αλλά δεν αρκεί να φύγει ο Μητσοτάκης, αλλά ολόκληρος ο υπαρκτός Μητσοτακισμός. Αν φύγει ο Μητσοτάκης και συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις ίδιες πολιτικές, ο λαός θα συνεχίσει να υποφέρει και η χώρα μας να μαραζώνει. Αυτό είναι το μέλλον, όταν τα μνημονιακά κόμματα δεν είναι διατεθειμένα να συζητήσουν το τέλος του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του Ηρακλή, του Υπερταμείου, όλων αυτών των πολιτικών που μας εξαθλιώνουν μέρα με τη μέρα. Γι' αυτό το ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη, είναι η μόνη πραγματικά αντι-Μητσοτακική ψήφος".

Αναφορικά με τις επερχόμενες εκλογές αλλά και τις επόμενες όπως χαρακτηριστικά είπε, «γιατί θα υπάρχει και 2ος γύρος», στο ΜέΡΑ25 «είμαστε έξαλλοι με τον τρόπο που τα δύο μεγάλα κόμματα σφετερίζονται την απλή αναλογική» και συνέχισε λέγοντας «είμαστε έτοιμοι, ενωμένοι γιατί οι εκλογές είναι μια ευκαιρία, ένα μέσο, δεν είναι αυτοσκοπός. Εμείς θα δώσουμε και δεύτερο και τρίτο αγώνα για να διαμορφωθεί η βάση της νέας, αγωνιστικής Αριστεράς που στόχο έχει να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο υπέρ των πολλών".

Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους η χώρα εξακολουθεί να βιώνει ανισότητες: "Το 2010 το ελληνικό κράτος πτώχευσε. Μια σειρά μνημονιακών κυβερνήσεων δέχτηκε τις εντολές των Βρυξελλών, της Φρανκφούρτης, της ΕΚΤ και της Ουάσινγκτον, του Βερολίνου του ΔΝΤ… Έχουμε 13 χρόνια μνημονίων, 13 χρόνια που το ελληνικό κράτος έχει πτωχεύσει, η χώρα μετατράπηκε σε χρεοδουλοπαροικία και ήρθαν εντολές από τις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη και το Βερολίνο που μονιμοποίησαν τη μιζέρια στη χώρα, για να προστατευτούν οι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες. Μέσα σε αυτά τα χρόνια, διαμόρφωσαν διάφορα συστήματα που να επιτρέπουν σε ολιγάρχες, αρπακτικά ταμεία και ξένες εταιρείες να πλουτίζουν από την πτώχευση του ελληνικού λαού. Ο Ηρακλής, οι πλειστηριασμοί πρώτων κατοικιών και η αγορά των κόκκινων δανείων, το Χρηματιστήριο Ενέργειας και το Υπερταμείο που ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία, είναι τα καλύτερα παραδείγματα αυτής της διαδικασίας που διαμόρφωσε τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ», τόνισε.

Ξεκάθαρη θέση για τις εξορύξεις διατύπωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης λέγοντας:

"Είναι δυνατόν στη μόνη περιοχή της Ελλάδας με μεγάλο υδροφόρο ορίζοντα να δρομολογούν εξορύξεις στο όνομα της Αριστεράς; Καμία εξόρυξη, ούτε στην Ήπειρο, ούτε πουθενά, ποτέ!".

Ο κ. Βαρουφάκης παρουσίασε τους υποψήφιους στον νομό -- Ευάγγελο Βενέτη, Πέτρο Γοδέβενο, Σάββα Κουνουβέλη, Ελένη Μπούκη, Αικατερίνη (Λίνα) Νταλαγιάννη, Παναγιώτη Τσούνη (Βοστινιώτη) -- και τους κάλεσε "να χαρούν τον καλό αγώνα που δίνουμε αυτές τις μέρες για να ξαναγίνει βιώσιμη η χώρα μας".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.