ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ομιλία του

Γ. Βαρουφάκης: Το 2023, πρώτη φορά Ρήξη! Αυτός ο δύσκολος δρόμος, είναι ο δρόμος της ελπίδας

«Το Ηράκλειο ήταν στην καρδιά του εγχειρήματός μας από το 2016, όταν ιδρύσαμε το DiEM25, μετά την προδοσία του λαού και τη συνθηκολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ με τη Τρόικα το 2015», ανέφερε ο γραμματέας του ΜεΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας σήμερα στο Ηράκλειο.

«Το 2019, ήταν μια από τις περιφέρειες που έβαλε το ΟΧΙ ξανά στη Βουλή, με την εκλογή βουλευτή του ΜέΡΑ25. Γι' αυτό εμείς λέμε τώρα, το 2023, πρώτη φορά Ρήξη! Αυτός ο δύσκολος δρόμος, είναι ο δρόμος της ελπίδας» ανέφερε ο γραμματέας του ΜεΡΑ25.

«Αυτές τις μέρες θυμήθηκα κάτι που είπε ο Μαχάτμα Γκάντι: «Πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, μετά τους νικάς.» Το 2019 μας αγνοούσαν. Δεν τους πέρασε, μπήκαμε στη Βουλή. Σε αυτές τις εκλογές, προσπάθησαν να μας κοροϊδέψουν με ανοησίες του τύπου «πόσες Δήμητρες το σουβλάκι». Ούτε αυτό τους πέρασε, ο λαός γνωρίζει την αξία των προτάσεών μας. Και τώρα μας πολεμούν: τα κανάλια της ολιγαρχίας, με μπροστάρη τον κ. Μαρινάκη, μας μποϊκοτάρουν. Φοβούνται τη δύναμη των ιδεών μας, την ανατρεπτική ισχύ των ριζοσπαστικών προτάσεών μας. Εμείς συνεχίζουμε γιατί ξέρουμε ότι η επόμενη φάση είναι αυτή της Νίκης!» ανέφερε ο Γ.Βαρουφάκης.

«Υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όλοι μας θα κάνουμε πάρτι όταν φύγει ο Μητσοτάκης από το Μάξιμου; Φυσικά και το θέλουμε! Αλλά είμαστε κόμμα της Αριστεράς, δεν επιτρέπεται να αρκεστούμε στην ήττα του Μητσοτάκη: Πρέπει να πατάξουμε όλο το δίκτυο διαπλοκής και διαφθοράς της οποίας την αισχροκέρδεια στηρίζουν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις. Αν δεν καταργηθεί ο Ηρακλής, το Χρηματιστήριο Ενεργείας, το Υπερταμείο, δεν θα δούμε ποτέ προοδευτική διακυβέρνηση» ανέφερε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.