ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ

Μ. Σχοινάς: Η συζήτηση για την Ευρώπη πρέπει να βγει έξω από τα σύνορα της "φούσκας" των Βρυξελλών

Οι «Βρυξέλλες» πρέπει να προσεγγίσουν τους νέους και να τους φέρουν πιο κοντά στην Ευρώπη πηγαίνοντας πιο κοντά στους ίδιους και εκεί που διαμένουν τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας στο Brussels Forum του German Marshall Fund.

O κ. Σχοινάς σημείωσε ότι «τώρα έχουμε δύο προκλήσεις μπροστά μας. Πρώτα είναι οι ευρωεκλογές την επόμενη χρονιά. Είναι οι πιο πολυπληθείς εκλογές στον πλανήτη μετά τις εκλογές στην Ινδία. Πρέπει λοιπόν να το κάνουμε σωστά. Την τελευταία φορά είχαμε ρεκόρ συμμετοχής των νεότερων Ευρωπαίων. Αυτή τη φορά πρέπει να τα πάμε ακόμη καλύτερα».

«Η δεύτερη πρόκληση, είναι ότι το κλειδί της επιτυχίας στο να φέρουμε νεότερους Ευρωπαίους μαζί μας, είναι να ”από-Βρυξελοποιήσουμε” την συζήτηση για την ΕΕ. Να την βγάλουμε έξω από αυτή την πόλη. Να την πάμε εκεί που μένουν αυτοί οι άνθρωποι» προσέθεσε και υπογράμμισε ότι «χρειαζόμαστε η συζήτηση για την Ευρώπη να βγει έξω από τα σύνορα της ”φούσκας” των Βρυξελλών, στην οποία οι Βρυξέλλες μιλούν στις Βρυξέλλες».

  • Ετικέτες: 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.