ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ
Μιλφέιγ αρωματισμένο με μαστίχα Χίου και φράουλες

Λαχταριστό και αέρινο μιλφέιγ, σε ανοιξιάτικη εκδοχή, εμπλουτισμένο με φράουλες. Η μαστίχα Χίου κάνει τη διαφορά, δίνοντας υπέροχη γεύση και άρωμα στο γλυκό σας.
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
1 κρόκο αβγού χτυπημένο με 1 κουτ. σούπας νερό
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
1½ λίτρo γάλα φρέσκο, πλήρες
4 κρόκους αβγών + 4 αβγά ολόκληρα
1½ φλιτζάνι κορν φλάουρ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κοφτή μαστίχα Χίου, κοπανισμένη με 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
500ml κρέμα γάλακτος
1 σφηνάκι λικέρ μαστίχα
300γρ. φράουλες ψιλοκομμένες
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 οC. Στρώνετε 2 ταψιά με λαδόκολλα και αναποδογυρίζετε πάνω τους τις σφολιάτες. Χαράζετε στην καθεμία 4 κάθετες χαρακιές δημιουργώντας 5 λωρίδες. Ύστερα κάνετε και 3 οριζόντιες και έχετε 20+20 κομμάτια. Τις τρυπάτε με πιρούνι σε διάφορα σημεία, τις αλείφετε με το χτυπημένο αβγό και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη.
Βήμα 2
Ψήνετε τις σφολιάτες στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και αφήνετε να κρυώσουν.
Βήμα 3
Ετοιμάζετε την κρέμα: βάζετε το γάλα σε κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά να κάψει, κρατώντας λίγο στην άκρη. Σ’ ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα τους κρόκους και τα αβγά με τα 3/4 της ζάχαρης, τη μαστίχα και το κορν φλάουρ μέχρι να ενοποιηθούν. Τα αραιώνετε με το γάλα που κρατήσατε.
Βήμα 4
Ρίχνετε αυτό το μίγμα στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα για να μη σβολιάσει και μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αδειάζετε σε ταψάκι για να κρυώσει.
Βήμα 5
Όταν κρυώσει τελείως η κρέμα, χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη και το λικέρ σε σφιχτή σαντιγί. Κρατάτε τη μισή και ρίχνετε την υπόλοιπη στην κρέμα, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα για να ομογενοποιηθεί.
Βήμα 6
Μέσα σε ταψάκι 20x30εκ. κάνετε μια στρώση από κομμάτια σφολιάτας και απλώνετε πάνω τους τη μισή κρέμα. Μοιράζετε ομοιόμορφα τα κομματάκια της φράουλας εδώ κι εκεί, σκεπάζετε με δεύτερη στρώση σφολιάτας και απλώνετε πάνω τους την υπόλοιπη κρέμα και τα υπόλοιπα κομματάκια φράουλας. Τελειώνετε με μια στρώση σφολιάτας που αλείφετε με τη σαντιγί που κρατήσατε και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο.
Βήμα 7
Για να σερβίρετε, κόβετε το γλυκό σε κομμάτια, διακοσμείτε με λίγη τριμμένη σφολιάτα (από τα κομμάτια που περίσσεψαν) και λίγη ζάχαρη άχνη. Συνοδεύετε με φράουλες ραντισμένες με λικέρ μαστίχα ή ζάχαρης.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Aντωνία Κατή
Πηγή: olivemagazine.gr

e-πιλογές

Υποδεχόμαστε τη νέα σχολική χρονιά με το πρόγραμμα go4more της Εθνικής Τράπεζας!
Σεπτέμβριος. Nέο ξεκίνημα στο σχολείο, στη δουλειά, στη φοιτητική ζωή. Μετά την ...
Το άρθρο του Στέφανου Τζουμάκα
Λάβρος κατά Κασσελάκη ο Τζουμάκας: Καιροσκόποι «αριστεροί» ενέκριναν την υποψηφιότητα ενός «τζογαδόρου»
Σφοδρή επίθεση κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε ο Στέφανος Τζουμάκας, λίγες ...
Στο κόκκινο η αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Κασσελάκης: Δεν είμαι τέλειος σαν αυτούς που έφτιαξαν τον νόμο Κατρούγκαλου - Συνεργάτες Αχτσιόγλου: Υιοθετεί την κατάπτυστη ατζέντα Μητσοτάκη
Είκοσι τέσσερις ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Κασσελάκης ...
Απάντηση Κασσελακη: «Θα τα μάθω όλα σε δύο μήνες»
Αχτσιόγλου: Να ανακαλέσει ο Κασσελάκης τη δήλωση ότι τα Κατεχόμενα στην Κύπρο είναι κρατίδιο των Τούρκων
Το γάντι στον ανθυποψήφιό της για την προεδρία του ΣυΡιζΑ, Στεφάνο Κασσελάκη πέταξε ...