ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δείτε τη δήλωσή του

Ν. Φίλης: Απαιτείται από εμάς καθολική αντιπαράθεση και αποδόμηση απέναντι σε αυτή τη Δεξιά

Για πολιτικό σχέδιο που «επιδιώκει να υποτάξει την κοινωνία στην κυριαρχία ενός νεοφιλελεύθερου-αυταρχικού καπιταλισμού», κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο πρώην υπουργός Παιδείας, τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής Α' Αθηνών, Νίκος Φίλης κατά τη χθεσινή κεντρική εκλογική του συγκέντρωση- ομιλία, στο Τριανόν.

Σημείωσε ότι απέναντι «σε αυτή τη Δεξιά» «απαιτείται από μας καθολική αντιπαράθεση και αποδόμηση» και υποστήριξε ότι η αναμέτρηση που θα κρίνει την προοπτική της κοινωνίας, τη μάχη για την ηγεμονία, «δίνεται πάνω στη θεμελιώδη τομή Αριστερά/Δεξιά». «Απαιτεί δομημένη ισχυρή ταυτότητα, περηφάνια και αυτοπεποίθηση γι` αυτό που ήταν, είναι και θα είναι η Αριστερά», τόνισε, προσθέτοντας ότι πρέπει «να πολιτικοποιήσουμε την εκλογική μάχη χωρίς αμφισημίες, να επαναφέρουμε στο πεδίο τις ιδέες και τις αξίες μας χωρίς μετωνυμίες».

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση «κυνική και επιθετική». Μια Δεξιά είπε, «κατάργησης του 8ώρου και των εργασιακών δικαιωμάτων, συρρίκνωσης και υποβάθμισης του κοινωνικού κράτους, ιδιωτικοποίησης βασικών του τομέων», «του μεγάλου πλιάτσικου», «υποβάθμισης του περιβάλλοντος», «εμπορευματοποίησης του πολιτισμού, αυταρχισμού απέναντι στη νεολαία και τους εργαζόμενους, με Τέμπη, με 57 νεκρούς». Μίλησε για κυβέρνηση «σε ρήξη με τα δημοκρατικά κεκτημένα της Μεταπολίτευσης και με αποκορύφωμα τις υποκλοπές και την εκτροπή». Ως προς το τελευταίο ανέφερε ότι «η αποστροφή του κ. Ανδρουλάκη για ποινικές ευθύνες και για φυλάκιση όσων ενέχονται σε αυτό το σκάνδαλο, σίγουρα το μεγαλύτερο της Μεταπολίτευσης, έχει τεράστια πολιτική σημασία, για τη στάση του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Γιατί μόνο κάποιος που δεν έχει συνείδηση των λεγομένων του μπορεί μετά από αυτό να κρατά ίσες αποστάσεις από τον Μητσοτάκη και τον Τσίπρα». Σημείωσε ότι το δίλημμα που έχει προκύψει μετά την τηλεμαχία είναι «διερεύνηση του σκανδάλου υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του αρχιερέα των υποκλοπών του κ. Μητσοτάκη ή με αυτόν στην αντιπολίτευση ή στο σπίτι του;», ενώ σχολίασε: «Πώς θα μας φαίνεται σε λίγο καιρό να έχουμε πρωθυπουργό που θα μπαινοβγαίνει στα ανακριτικά γραφεία για να υπερασπιστεί τον εαυτό του;». Κατηγόρησε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για «ιστορική αναίδεια» και «προκλητική διαγραφή της τεκμηριωμένης εθνικής αξίωσης για τις γερμανικές αποζημιώσεις».

Ο κ. Φίλης τόνισε ότι «η προοδευτική-αριστερή κυβέρνηση συνεργασίας είναι η μόνη πραγματική επιλογή και για όσους πολίτες νοιάζονται για την επικράτηση του Κράτους Δικαίου αλλά και για ομαλές πολιτικές εξελίξεις». «Πολύ περισσότερο», προσέθεσε, «όταν η βάση στήριξης αυτής της κυβέρνησης, με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα πλησιάζει ή θα ξεπερνά το 50% του εκλογικού σώματος».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.