ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα Παραπολιτικά 90,1

Ν. Βούτσης: Απολύτως ανιστόρητη και εντελώς άστοχη η δήλωση του κ. Σκέρτσου για τις γερμανικές επανορθώσεις

«Είναι επονείδιστη, απολύτως ανιστόρητη και εντελώς άστοχη η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Άκη Σκέρτσου για τις γερμανικές επανορθώσεις», δήλωσε ο τ. πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, μιλώντας στον ρ/σ ”Παραπολιτικά FM”.

Τόνισε ότι οι γερμανικές επανορθώσεις στο σύνολό τους, είναι νόμιμες, ενεργές, αδιαπραγμάτευτες και διεκδικήσιμες. Αναφέρθηκε δε στο σύνολο των επανορθώσεων, συμπεριλαμβανομένου του κατοχικού δανείου, των συνεπειών του προκληθέντος λιμού, της αρπαγής των πολιτιστικών αγαθών και βέβαια των αποζημιώσεων για τα εγκλήματα στις 120 μαρτυρικές πόλεις. Σημείωσε ότι «σε αυτό το πνεύμα έχουν κινηθεί τα τελευταία χρόνια οι δηλώσεις όλων των ανώτατων πολιτειακών παραγόντων και των κυβερνήσεων της χώρας, με επιστέγασμα μάλιστα την ιστορική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, τον Απρίλιο του 2019 και την έγκριση με ευρύτατη πλειοψηφία του ψηφίσματος ”για τη διεκδίκηση και την πλήρη ικανοποίηση όλων των αξιώσεων του Ελληνικού Κράτους από τον Α΄ και Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο”».

Ο κ. Βούτσης υποστήριξε ακόμη ότι η αρχική δήλωση του κ. Σκέρτσου «δείχνει μία έλλειψη ενσυναίσθησης και ταυτόχρονα περιλαμβάνει ψήγματα αναθεωρητικής αντίληψης για την ιστορία, γεγονός, όπως είπε χαρακτηριστικά, που σοκάρει». Ερωτηθείς γιατί υποστηρίζει πως η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου έχει στοιχεία ιστορικής αναθεώρησης, ο τ. πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι «η σχετικοποίηση της ιστορίας με το επιχείρημα πως οι γερμανικές επανορθώσεις είναι θέμα παρελθοντολογικό και δεν αφορά στο σήμερα, αποτελεί μέρος μιας αναθεωρητικής αντίληψης που θέλει τα διδάγματα της ιστορίας να αποτυπώνονται μόνο στα βιβλία, να μην διεκδικείται η ηθική και υλική αναγνώριση και επανόρθωσή τους και να μην πλάθουν συνειδήσεις ως οδηγό και πυξίδα για το μέλλον της ανθρώπινης ιστορίας και του πολιτισμού μας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.