ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε αναλυτικά

Συναγερμός από ΗΠΑ και Μεξικό για μηνιγγίτιδα που σχετίζεται με αισθητικές επεμβάσεις

Οι αρχές εξετάζουν τη χρήση μολυσμένων παρτίδων αναισθητικών - Υπό παρακολούθηση εκατοντάδες ύποπτα περιστατικά.

Οι αμερικανικές και οι μεξικανικές αρχές ζήτησαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία εξαιτίας μιας επιδημίας μυκήτων που συνδέεται με αισθητικές επεμβάσεις στο Μεξικό.

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανέφεραν, από την πλευρά τους, ότι δύο άνθρωποι που υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις με επισκληρίδιο αναισθησία πέθαναν από μηνιγγίτιδα.

Εν τω μεταξύ, δύο κλινικές όπου γίνονται αισθητικές επεμβάσεις στην πόλη Ματαμόρος του Μεξικού έχουν κλείσει, αναφέρει το BBC.

Οι αρχές και στις ΗΠΑ και στο Μεξικό έχουν παροτρύνει τους ανθρώπους που υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις με επισκληρίδιο αναισθησία είτε στο River Side Surgical Center είτε στην Clinica K-3 από τον Ιανουάριο να υποβληθούν σε εξέταση, ακόμη και αν είναι προς το παρόν ασυμπτωματικοί.

Σχεδόν 400 άτομα στις ΗΠΑ και το Μεξικό είναι υπό παρακολούθηση. Τα CDC δήλωσαν ότι έχουν ήδη εντοπίσει 25 άτομα στις ΗΠΑ με «ύποπτες ή πιθανές» περιπτώσεις μυκητιασικής μηνιγγίτιδας.

Πολλοί Αμερικανοί ταξιδεύουν στο Μεξικό για αισθητικές επεμβάσεις (λιποαναρρόφηση, αύξηση στήθους και επεμβάσεις στους γλουτούς), οι οποίες απαιτούν αναισθητικές ενέσεις στην περιοχή γύρω από τη σπονδυλική στήλη.

Λόγω της έλλειψης στις ουσίες που χρησιμοποιούνται για την αναισθησία, είναι πιθανό να έχει εμφανιστεί μια μαύρη αγορά αλλοιωμένων ουσιών, αναφέρουν από τα CDC.

Τον περασμένο Οκτώβριο, μια παρτίδα τοπικού αναισθητικού που χρησιμοποιείται συνήθως για επεμβάσεις όπως οι καισαρικές τομές, βρέθηκε να έχει μολυνθεί από τον ίδιο μύκητα, οδηγώντας στον θάνατο 39 ανθρώπους στην πολιτεία Ντουράνγκο του Μεξικού.

Το πιο συνηθισμένο πρώιμο σύμπτωμα της μυκητιασικής μηνιγγίτιδας είναι ο πονοκέφαλος, ενώ ακολουθούν πυρετός, εμετός, πόνος στον αυχένα και θολή όραση.

Η μυκητιασική μηνιγγίτιδα δεν είναι μεταδοτική και μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιμυκητιασικά φάρμακα. Ωστόσο μπορεί γρήγορα να γίνει απειλητική για τη ζωή του ασθενή μόλις αρχίσουν τα συμπτώματα.

Ο ΠΟΥ κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία όταν μια ασθένεια εξαπλώνεται μεταξύ χωρών και μπορεί να απαιτηθεί συντονισμένη διεθνής αντίδραση για να τεθεί υπό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.