ΚΟΣΜΟΣ

Λέει ο πρωθυπουργός της Σκωτίας

Η Νίκολα Στέρτζον δεν θα αποβληθεί από το Εθνικό Κόμμα

«Πολύ οδυνηρή» για τον ίδιο προσωπικά η σύλληψη της πρώην πρωθυπουργού, δεδομένης της «μακρόχρονης φιλίας» τους, δήλωσε ο Χάμζα Γιούσαφ.

Ο πρωθυπουργός της Σκωτίας Χάμζα Γιούσαφ δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν θα αποβάλει την προκάτοχό του Νίκολα Στέρτζον μετά τη σύλληψή της στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας για τους πόρους που κατευθύνθηκαν προς το κυβερνών Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας.

Η αστυνομία ερευνά τι συνέβη με ένα ποσό μεγαλύτερο των 600.000 στερλινών που συγκεντρώθηκε από ακτιβιστές υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας το 2017 και το οποίο επρόκειτο να διατεθεί για την οργάνωση δημοψηφίσματος, αλλά μπορεί να χρησιμοποιήθηκε για άλλους σκοπούς.

Ο Γιούσαφ αντιμετωπίζει αυξανόμενες εκκλήσεις από στελέχη του κόμματός του, όπως και αντίπαλους πολιτικούς, να αναστείλει την κομματική ιδιότητα της Στέρτζον, του συζύγου της Πίτερ Μάρελ, του πρώην διευθυντή του κόμματος και του πρώην ταμία του, οι οποίοι συνελήφθησαν και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται.

«Δεν βλέπω κανένα λόγο να αναστείλω την κομματική ιδιότητά τους», είπε ο Γιούσαφ στο BBC. Είπε πως η σύλληψη της Στέρτζον είναι «πολύ οδυνηρή» για τον ίδιο προσωπικά, δεδομένης της «μακρόχρονης φιλίας» τους.

Αφού η αστυνομία την άφησε ελεύθερη την Κυριακή, η Στέρτζον είπε πως δεν διέπραξε κανένα αδίκημα και πως είναι αθώα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.