ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε φωτογραφίες

Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Ρέθυμνο το 25ο Διεθνές Συμπόσιο της Σύμης

Πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Ρεθύμνου.

Ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής, στο Ωδείο Ρεθύμνου το συμπόσιο της Σύμης που είναι ένας επιτυχημένος θεσμός για πολλά χρόνια.

Στην έναρξη του συμποσίου μίλησαν μεταξύ άλλων ο πρώην Πρωθυπουργός και ιδρυτής του Συμποσίου Γιώργος Α. Παπανδρέου, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης και η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθυμνου, Μαρία Λιονή.

Το "παρών" δίνουν μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Άλμπιν Κούρτι, οι δήμαρχοι Σμύρνης Μουσταφά Τουντς Σογιέρ και Μποντρούμ Αχμέτ Αρας.

Εφέτος το κεντρικό θέμα είναι «Which Cosmos in 2030? Overcoming the syndrome of Icarus» - «Ποιος Κόσμος το 2030; Ξεπερνώντας το Σύνδρομο του Ικάρου» και οι συνεδρίες θα επικεντρωθούν στις συνέπειες των αλλεπάλληλων κρίσεων που άλλαξαν σημαντικά τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα, την σύνθετη ενεργειακή μετάβαση, τις δυνατότητες αλλά και τους κινδύνους που φέρνει η ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, την ανάγκη θεσμικής ενδυνάμωσης της δημοκρατίας σε μια εποχή ενίσχυσης των ακροδεξιών ρευμάτων.

Επίσης , θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η δύσκολη ανοικοδόμηση της χώρας, οι σχέσεις Κίνας-Αμερικής και οι εύθραυστες ισορροπίες ενός πολυπολικού κόσμου, το νέο τοπίο στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στο περιθώριο του Συμποσίου, την Τετάρτη 19 Ιουλίου στις 20.00 θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της διάσημης Ινδής καλλιτέχνιδος και ακτιβίστριας Ρουσίρα Γκούπτα. Η Ρουσίρα Γκούπτα μάχεται ενάντια στη διακίνηση γυναικών και κοριτσιών και με τη δράση της κατόρθωσε να αλλάξει σημαντικά η σχετική νομοθεσία σε πολλές χώρες του κόσμου αλλά και να σωθούν πολλά θύματα σωματεμπορίας. Τα έργα που θα εκτεθούν δημιουργήθηκαν την εποχή της πανδημίας και μέσα από ένα κολάζ καθημερινών στιγμών και εικόνων δημιουργούν μια γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών. Οι εργασίες του Συμποσίου θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 20 Ιουλίου και θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Rimondi Grand Resort, στη Νέα Μαγνησία, όπου επικρατούν πυρετώδεις προετοιμασίες για να είναι όλα άψογα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.