ΕΛΛΑΔΑ
Nα αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους
ΓΓΑ: Συστάσεις λήψης προληπτικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από την ατμοσφαιρική ρύπανση λόγω των πυρκαγιών

Σε σύσταση για τη λήψη προληπτικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από την ατμοσφαιρική ρύπανση λόγω των πυρκαγιών προχώρησε η ΓΓΑ. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού συνιστά να αποφεύγεται η σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους (προπονήσεις ή αγώνες), ενώ καλεί τις ομοσπονδίες να προσαρμόσουν το αγωνιστικό πρόγραμμά τους, είτε με αναβολή αγώνων, είτε με μετάθεση ώρας ή αλλαγή του χώρου διεξαγωγής, ειδικά για αγώνες που έχουν προγραμματιστεί σε ιδιαίτερα επιβαρυμένες από τον καπνό περιοχές.
Η σχετική ανακοίνωση της ΓΓΑ αναφέρει:
«Σε εφαρμογή της εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας με ΑΔΑ: 99ΟΗ465ΦΥΟ-ΟΕ7 σχετικά με τη λήψη μέτρων διασφάλισης της δημόσιας υγείας σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών όπως οι πυρκαγιές, συνιστάται στις ευρύτερες περιοχές η αποφυγή σωματικής άσκησης σε εξωτερικούς χώρους (προπονήσεις ή αγώνες) (3.2.1 παρ. της εγκυκλίου), εξαιτίας της συγκέντρωσης στην ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα βλαβερών για τον οργανισμό, αιωρούμενων σωματιδίων.
Παράλληλα, συνιστάται η λήψη κατάλληλων προληπτικών μέτρων από τις Ομοσπονδίες που έχουν αγωνιστικές δράσεις (αναβολή αγώνων, μετάθεση ώρας ή και αλλαγή χώρου διεξαγωγής) και τήρηση των οδηγιών σύμφωνα με την ως άνω εγκύκλιο από τις Επιτροπές Διοίκησης των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων.
Ειδικά για αγώνες που διεξάγονται σε ιδιαίτερα επιβαρυμένες από τον καπνό περιοχές, συνιστάται η αναβολή τους».

e-πιλογές

Παρουσίασε μέσω του TikTok τις προτεραιότητες της κυβέρνησης
Χατζηδάκης: Το 2025 κάνουμε πράξη 5 βασικές δεσμεύσεις μας
Τον βασικό προγραμματισμό του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το ...
Χτίστηκαν με ελαφρά τούβλα
Με υλικά από τη Ρόδο είναι κατασκευασμένοι οι τρούλοι της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη
Με υλικά από τη Ρόδο έχουν κατασκευαστεί οι τρούλοι του ναού της Αγίας Σοφίας στην ...
Στεγαστικό, αγορά εργασίας και ενέργεια
Έτος σταθμός για το Ταμείο Ανάκαμψης το 2025 - Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις
Σε δύο μεγάλα μέτωπα θα κριθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2025. Το πρώτο ...
Νέος ακαδημαϊκός χάρτης
Τρίμηνο εξελίξεων για την Παιδεία
Περίοδος σημαντικών εξελίξεων αναμένεται να είναι το πρώτο τρίμηνο του 2025 για τον ...
Πόσο έχουν μεταβληθεί από το 2008 έως σήμερα
Εξοχικά δυο ταχυτήτων - Προκλήσεις, προοπτικές και στρατηγικές ανάπτυξης στις χειμερινές κατοικίες
Η ελληνική αγορά χειμερινών εξοχικών κατοικιών εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ...