ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε αναλυτικά

Ρέθυμνο: Περιπατητής σώθηκε από φαράγγι και τώρα κινδυνεύει με πρόστιμο

Μεγάλη η κινητοποίηση για την επιχείρηση διάσωσης του 60χρονου που τραυματίστηκε στο Φαράγγι Μονής Πρέβελης.

Μεγάλη επιχείρηση έλαβε χώρα σήμερα στην περιοχή του Φαραγγιού Μονής Πρέβελης στον δήμο Αγίου Βασιλείου του Ρεθύμνου, καθώς πυροσβεστικές και ιατρικές δυνάμεις συνέτρεξαν για τη διάσωση ενός τραυματισμένου πεζοπόρου.

Η περιοχή του Φαραγγιού Μονής Πρέβελης αποτελεί ένα εντυπωσιακό, αλλά επικίνδυνο μέρος, που προσελκύει πεζοπόρους και λάτρεις της φύσης. Σήμερα, ένας 60χρονος ημεδαπός βρέθηκε τραυματισμένος στην περιοχή που έθετε σε κίνδυνο την ασφάλειά του.

Άμεσα επιχείρησαν στο σημείο 4 οχήματα και 18 υπάλληλοι της 3ης Ειδικής Μονάδας Ανάσχεσης και Καταφρούρησης (ΕΜΑΚ), 3ης Ειδικής Μονάδας Επέμβασης και Διάσωσης (ΕΜΟΔΕ) και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου. Η συντονισμένη προσπάθεια από τις εν λόγω υπηρεσίες επέτρεψε την άμεση ασφαλή διάσωση του τραυματισμένου περιπατητή.

Ο τραυματίας παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την περαιτέρω ιατρική φροντίδα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, εξαιτίας της υψηλής επικινδυνότητας πυρκαγιών (δείκτης επικινδυνότητας 4) που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και σύμφωνα με απόφαση της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου, απαγορεύεται η διέλευση πεζοπόρων από το φαράγγι της Μονής Πρεβελής. Για αυτό το λόγο, ενδέχεται σύμφωνα με πληροφορίες του Cretapost να επιβληθούν διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση της απαγόρευσης τόσο στον διασωθέντα όσο και σε άλλα άτομα που βρίσκονταν με το διασωθέντα.

Η επιτυχημένη διάσωση αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της συντονισμένης δράσης αρμόδιων υπηρεσιών και της αποφασιστικότητας στην προστασία των πολιτών και της φύσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.