ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση Κασσελακη: «Θα τα μάθω όλα σε δύο μήνες»

Αχτσιόγλου: Να ανακαλέσει ο Κασσελάκης τη δήλωση ότι τα Κατεχόμενα στην Κύπρο είναι κρατίδιο των Τούρκων

Το γάντι στον ανθυποψήφιό της για την προεδρία του ΣυΡιζΑ, Στεφάνο Κασσελάκη πέταξε χθες η Έφη Αχτσιόγλου, με αφορμή το ατόπημα του τελευταίου να αποκαλέσει κρατίδιο τα κατεχόμενα στην Κύπρο.

Εξάλλου, τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας και με τους συσχετισμούς απολύτως ρευστούς, οι δύο υποψήφιοι τα δίνουν όλα στο τελευταίο κατοστάρι πριν τον τερματισμό, την ώρα που η κατάσταση στον ΣυΡιζΑ μυρίζει επικίνδυνα μπαρούτι. Αναλυτικά, η δήλωση της υποψήφιας πρόεδρο του κόμματος, με την οποία καταλογίζει άγνοια στον άνθρωπος υποψήφιο της, έχει ως εξής:

«Χτες έκανα μια δήλωση για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν και τις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για το Κυπριακό. Σε αυτήν, κάλεσα και τον Στέφανο Κασσελακη να τοποθετηθεί πάνω στα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι το ίδιο απογευμα θα διατύπωνε την καινοφανή άποψη ότι η κατεχόμενη Κύπρος ειναι «κρατίδιο τους» ( δηλ. των Τούρκων).

Πρόκειται για ενα σοβαρότατο σφάλμα. Σφάλμα που αποκαλύπτει άγνοια για ενα από τα πιο κρίσιμα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής. Κι αυτό πρέπει να μας προβληματίσει.
Πέρα από τα συνθήματα, η πολιτική απαιτει σοβαρότητα, επάρκεια και γνώση. Και αυτό ισχύει στο πολλαπλάσιο για την εξωτερική μας πολιτική.

Φανταζομαι ο κύριος Κασελακης θα ανακαλέσει τη δήλωση του. Για το καλό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για το καλό όλων μας», καταλήγει υποψήφια πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απάντηση Κασσελακη: «Θα τα μάθω όλα σε δύο μήνες»

Απαντώντας τα ξημερώματα στην ανθυποψηφια του, ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι έκανε λάθος, επικαλέστηκε το ότι ξεριζώθηκε στα 14 του για να δικαιολογήσει ότι αποκάλεσε κρατίδιο τα κατεχόμενα και ζήτησε δύο μήνες προθεσμία για να μάθει την σωστή ορολογία σε όλα τα μείζονα θέματα. Αναλυτικά, η δήλωση του έχει ως εξής:

«Δε θα με δείτε ποτέ να κρύβομαι.
Ξεριζώθηκα όταν ήμουν 14 χρονών. Είμαι πίσω στον τόπο μου μόνιμα μόλις μερικούς μήνες.
Υπάρχουν φορές που ψάχνω να βρω μια λέξη στα ελληνικά.

Χθες, μέσα στην κούραση και την αϋπνία της περιοδείας, αυτό ακριβώς έπαθα.

Βεβαίως είναι ψευδοκράτος.
Τα Κατεχόμενα - η πληγή στην καρδιά του Ελληνισμού. Τα συμφραζόμενα, η διόρθωση που έκανα μέσα στη δήλωσή μου και το περιεχόμενο της ομιλίας μου πριν ήταν όλα ξεκάθαρα.

Ας μην ανησυχεί κανείς.
Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα. Είναι θέμα δύο μηνών εξάσκησης για μένα.

Για μένα οι ελληνικές λέξεις έχουν και ελληνικό νόημα μέσα τους.

Το πρόβλημα είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι πρωθυπουργός τεσσεράμισι χρόνια, δε βρήκε μια λέξη να πει - ούτε καν την έψαξε- απέναντι στην προκλητικότητα του Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους.
Εκείνος ζητάει αναγνώριση και ο Μητσοτάκης συναντιέται μαζί του και χαμογελά.

Τη Δεξιά και την Ακροδεξιά την έχει πληρώσει οδυνηρά η Κύπρος, το 1974.

Η πατριωτική Σύγχρονη Αριστερά θα είναι εδώ για να αποτρέψει κάθε πιθανότητα πονηρών συμβιβασμών και συμψηφισμών στα νησιά του Αιγαίου, στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο και βεβαίως στην Κύπρο».