ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαραίνει το κλίμα στον ΣυΡιζΑ

Αβέβαιη η ενότητα την επόμενη μέρα

Ισορροπία σε τεντωμένο σκοινί θυμίζει το εσωκομματικό σκηνικό στον ΣυΡιζΑ, καθώς όσο προχωράμε στην ενδιάμεση των δύο γύρων για την εκλογή προέδρου εβδομάδα, τόσο εντονότερα μυρίζει μπαρούτι στην Κουμουνδούρου, ενώ όλα δείχνουν ότι η επόμενη μέρα του κόμματος προδιαγράφεται δύσκολη και ικανότητα αβέβαιη, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Η καχυποψία έχει για τα καλά εμπεδωθεί στους κόλπους του ΣυΡιζΑ, καθώς όλοι υποψιάζονται τους πάντες για σκοπιμότητες, κρυφά σχέδια και παζάρια κάτω απ’το τραπέζι. Είναι ενδεικτικό πως, έως χθες το βράδυ, συνομιλητές του Νίκου Παππά επέμεναν ότι ο πρώην υπουργός δεν είχε προβεί σε καμία συμφωνία με κανέναν και δεν έδινε γραμμή για υπερψήφισε του Στέφανου Κασσελάκη – και αυτό παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των στελεχών που περιβάλλουν τον Νίκο Παππά έχουν ήδη πάρει τις αποφάσεις τους να ψηφίσουν τον εξ Αμερικής ορμώμενο υποψήφιο.
Η καχυποψία φάνηκε ακόμη και μετά την ομόφωνη απόφαση της εφορευτικής επιτροπής να δηλώσουν όσα παλαιά μέλη του κόμματος δεν ψήφισαν στον πρώτο γύρο την παρουσία τους ως την Τετάρτη, ούτως ώστε να υπάρχει μια ξεκάθαρη εικόνα πόσοι και ποιοι θα είναι οι νέοι ψηφοφόροι την ερχόμενη Κυριακή. Ο Παύλος Πολάκης κατήγγειλε την απόφαση αυτή και άφησε να εννοηθεί ότι ευνοεί την Έφη Αχτσιόγλου, παρά το γεγονός ότι ήταν ομόφωνη και μεταξύ των στελεχών που την είχαν εγκρίνει συγκαταλέγεται και η πόλη στενή συνεργάτιδα και βουλευτρια του ΣυΡιζΑ, Θεοδώρα Τζάκρη!

Η τελική τακτική των δύο μονομάχων

Την ίδια ώρα, οι δύο υποψήφιοι χαράσσουν την τελική τους τακτική με το βλέμμα στραμμένο στην κάλπη της ερχόμενης Κυριακής: ο Στέφανος Κασσελάκης περιοδεύει σήμερα στην Θεσσαλία, ως μία πρόβα αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να δείξει ότι έχει αέρα νίκης και πως προετοιμάζεται είδη για τα επόμενα καθήκοντά του. Στον αντίποδα, στο στρατόπεδο της Έφης Αχτσιόγλου επικρατούν δεύτερες σκέψεις για το κατά πόσον ίδιο πρέπει να επιτεθεί με σφοδρότητα στον Στέφανο Κασσελάκη. Μάλιστα, η φωτογραφική αιχμή σε βάρος του το βράδυ των εκλογών στην Κουμουνδούρου, όταν προέτρεψε τους πολίτες να μην ψαρεύουν στα θολά νερά των εύκολων λύσεων, φαίνεται ότι προκάλεσε αποσυσπείρωση και αρκετά αρνητικά σχόλια σε βάρος της υποψήφιας για την προεδρία του κόμματος. Μέσα σε όλα αυτά, ασταθμητη μεταβλητή αποτελεί η πρόταση του Δημήτρη Παπαδημούλη, για διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων. Ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου αποκάλυψε μιλώντας χθες στο Attica ότι καταθέτει την πρόταση χωρίς να έχει προσυνεννοηθεί με κανέναν, ωστόσο είναι σαφές ότι και στο επιτελείο της Έφης Αχτσιόγλου θα ήθελαν μία αντιπαράθεση μεταξύ των δύο υποψηφίων, ούτως ώστε όλοι να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Πάντως, ως την ώρα που γράφονταν τούτες οι γραμμές, συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη δεν ήταν και πολύ θετικοί προς μία τέτοια προοπτική…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.