ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεσα η καύση των νεκρών ζώων…

Task Force για τη Θεσσαλία

Στην ανάγκη συγκρότησης μίας Task Force για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας και την αξιοποίηση όλων των πόρων που θα κατευθυνθούν σε αυτόν τον σκοπό, με διαφάνεια και ταχύτητα, επέμεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης, που βρέθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, συνοδευόμενος αυτή τη φορά από την πρόεδρο της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Ιράτσε Γκαρσία Πέρες και τον ευρωβουλευτή του κόμματός του Νίκο Παπανδρέου. Στην πραγματικότητα, οι τρεις τους, αλλά και όσοι πλαισίωναν την αποστολή, πραγματοποίησαν οδοιπορικο στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, ξεκινώντας από το χωριό Μεταμόρφωση στον δήμο Παλαμά και μεταβαίνοντας αργότερα στο Κεραμίδι Φαρκαδόνας και σε κτηνοτροφική μονάδα στη Ζηλευτη Τρικάλων.

Ήταν οι ιδιοκτήτες της τελευταίας, που έδωσαν την εικόνα στον Νίκο Ανδρουλάκη , όταν τους άκουσε να λένε πως είναι μονίμως πάνω από το τηλέφωνο για να δουν πότε θα πάνε να μαζέψουν τα ζώα, αλλά κανείς δεν μπορεί να τους δώσει κάποια κατευθυντήρια γραμμή, επαναλαμβάνοντάς τους ότι θα πάνε …αύριο, και ας έχουν περάσει δώδεκα μέρες. «Στην αρχή δεν είχαμε πρόσβαση λόγω των νερών και πλέον δεν έχουμε πρόσβαση λόγω των νεκρών ζώων. Οπότε είμαστε στο μηδέν», του είπαν, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής να σχολιάζει πως το ότι τόσες μέρες μετά δεν έχει γίνει αποκομιδή χιλιάδων νεκρών ζώων, είναι ενδεικτικό της ανικανότητας, της αβελτηρίας. «Πρέπει άμεσα -αύριο το πρωί- είτε με τον στρατό είτε με άλλον τρόπο να γίνει η αποκομιδή και η καύση όλων αυτών των ζώων», είπε.

Σε δηλώσεις του λίγο αργότερα, αφού ευχαρίστησε την πρόεδρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ο Νίκος Ανδρουλάκης ζήτησε την στήριξη της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας από τα ευρωπαϊκά ταμεία. «Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε ένα σχέδιο 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όμως, τα περισσότερα χρήματα ήταν κονδύλια που ήδη δικαιούνταν η χώρα μας. Εμείς θέλουμε νέους πόρους κι ένα σύγχρονο σχέδιο. Γι’ αυτό προτείναμε από το βήμα της ΔΕΘ τη συγκρότηση μιας task force με ομάδες εργασίας, για να αξιοποιηθούν τα χρήματα με διαφάνεια και ταχύτητα χωρίς ίχνος πελατειασμού που τον ζήσαμε στην περίπτωση του «Ιανού» με την καταστροφή και την καθυστέρηση της αντιμετώπισης όλων των επιπτώσεων αυτής της περιπέτειας πριν από τρία χρόνια», είπε, καταφερόμενος εναντίον του ‘επιτελικού κράτους’ του κ.Μητσοτάκη και καταλογίζοντάς του απόλυτη ανικανότητα.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, πάντως παραδέχθηκε την ανάγκη ενός ολοκληρωμένου σχεδίου διαχείρισης υδάτων σε όλη τη Θεσσαλία, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα για το κόμμα του είναι να μην ξαναπεράσει ο πολίτης της Θεσσαλίας κάτι ανάλογο. Αναφέρθηκε δε στην ανάγκη να βρεθεί μία λύση για τους μαθητές στις πληγείσες περιοχές, αλλά και να εξασφαλιστεί μία ανθρώπινη ζωή στους ηλικιωμένους ανθρώπους.

Στην ανάγκη συνολικής αντιμετώπισης της κατάστασης αναφέρθηκε από την πλευρά της η Ιράτσε Γκαρσία Πέρες, που θύμισε ότι η αλληλεγγύη αποτελεί θεμελιώδη αξία τόσο της ΕΕ όσο και της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών. «Να είστε σίγουροι ότι θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια ούτως ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλοι πόροι για να ξαναφτιαχτεί η ζωή αυτών των ανθρώπων και αυτό να γίνει με τη διαφάνεια, που απαιτείται. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ούτως ώστε να κινητοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία όπως είναι το Ταμείο Αλληλεγγύης, το Ταμείο Συνοχής, το Ταμείο Σοσιαλδημοκρατίας, προκειμένου να βελτιώσουμε τη ζωή αυτών των ανθρώπων που έμειναν χωρίς τίποτα, που δεν έχουν σπίτια», είπε, επιμένοντας όμως και εκείνη να δίνει μεγάλη σημασία στην πρόληψη. «Η κυβέρνηση του κ.Μητσοτάκη πρέπει όχι μόνο να επέμβει για να αντιμετωπίσει τις καταστροφές που έγιναν, αλλά πρέπει να υπάρχει μία συνολική πολιτική πρόληψης ούτως ώστε να μην ξαναγίνουν αυτά τα τραγικά γεγονότα», είπε.

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Παπανδρέου, τέλος, εστίασε -ως το πλέον σημαντικό αυτή τη στιγμή- στην ανάγκη άμεσης βοήθειας στους πληγέντες και την υγειονομική υποστήριξη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.