ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Euroleague
Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τον αγώνα Παναθηναϊκός-Μακάμπι, λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ., λόγω του αγώνα Παναθηναϊκού- Μακάμπι Τελ Αβίβ στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Euroleague που θα διεξαχθεί το βράδυ της Παρασκευής (20/10).
Αστυνομικές πηγές σημειώνουν ότι, λόγω των γεγονότων σε Ισραήλ και Γάζα και για την αποτροπή επιθέσεων και επεισοδίων, έχουν τεθεί σε εγρήγορση ειδικές υπηρεσίες του σώματος.
Είναι χαρακτηριστικό πως το ξενοδοχείο που θα καταλύσει η ισραηλινή ομάδα, που φτάνει απόψε στην Αθήνα, παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, ενώ ήδη έχει ερευνηθεί εξονυχιστικά, από ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και άνδρες της αντιτρομοκρατικής.
Για την ασφάλεια της αποστολής της Μακάμπι, θα διατεθούν άνδρες της ΕΚΑΜ, των ΜΑΤ, της ομάδας ΔΙΑΣ και της ΔΡΑΣΗ, ενώ ενεργό ρόλο στα μέτρα τάξης, έχει και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία
Euroleague: «Αποστείρωση» δρόμων και μεταφορά… express της Μακάμπι στο ΟΑΚΑ
Ήδη στην Ελληνική Αστυνομία έχουν ετοιμάσει το δρομολόγιο που θα ακολουθήσει το πούλμαν με την αποστολή της Μακάμπι από το ξενοδοχείο έως το ΟΑΚΑ. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα υπάρχει κατά μήκος της διαδρομής ισχυρή αστυνομική παρουσία για την αποτροπή τυχόν επίθεσης και διακοπή κυκλοφορίας από τα σημεία που θα διέρχεται.
Ιδιαιτέρως ισχυρή αναμένεται να είναι η αστυνομική παρουσία και στους χώρους πέριξ του ΟΑΚΑ με τη θύρα υποδοχής της Μακάμπι να «αποστειρώνεται» για λόγους ασφαλείας. Παρουσία στο συγκεκριμένο σημείο θα έχουν μόνο διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και εικονολήπτες.
Λόγω της γνωστής στήριξης των σκληροπυρηνικών οπαδών του Παναθηναϊκού στην Παλαιστίνη (είχαν ανεβάσει στην εξέδρα τους και σχετικό πανό), μεγάλη αναμένεται να είναι η παρουσία στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και εντός του γηπέδου.
Τέλος, σημειώνεται ότι «μάτια» στον αγώνα θα έχουν και υψηλόβαθμοι παράγοντες της Euroleague και οποιαδήποτε ένταση που ξεπερνά τα δεδομένα, ενδεχομένως να επισύρει ποινή για την ομάδα του Παναθηναϊκού.

e-πιλογές

Παρουσίασε μέσω του TikTok τις προτεραιότητες της κυβέρνησης
Χατζηδάκης: Το 2025 κάνουμε πράξη 5 βασικές δεσμεύσεις μας
Τον βασικό προγραμματισμό του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για το ...
Χτίστηκαν με ελαφρά τούβλα
Με υλικά από τη Ρόδο είναι κατασκευασμένοι οι τρούλοι της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη
Με υλικά από τη Ρόδο έχουν κατασκευαστεί οι τρούλοι του ναού της Αγίας Σοφίας στην ...
Στεγαστικό, αγορά εργασίας και ενέργεια
Έτος σταθμός για το Ταμείο Ανάκαμψης το 2025 - Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις
Σε δύο μεγάλα μέτωπα θα κριθεί η πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2025. Το πρώτο ...
Νέος ακαδημαϊκός χάρτης
Τρίμηνο εξελίξεων για την Παιδεία
Περίοδος σημαντικών εξελίξεων αναμένεται να είναι το πρώτο τρίμηνο του 2025 για τον ...
Πόσο έχουν μεταβληθεί από το 2008 έως σήμερα
Εξοχικά δυο ταχυτήτων - Προκλήσεις, προοπτικές και στρατηγικές ανάπτυξης στις χειμερινές κατοικίες
Η ελληνική αγορά χειμερινών εξοχικών κατοικιών εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ...