ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εντός των προσεχών ημερών οι ανακοινώσεις για την έξοδο των «6 συν 6»

Ερρίφθη ο κύβος για την διάσπαση

Θέμα μερικών ημερών είναι να οριστικοποιηθεί η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς κατά τη χθεσινή μαραθώνια διαδικτυακή πανελλαδική σύσκεψη της ομάδας των «6 συν 6» αποφασίστηκε να ανοίξουν την πόρτα της εξόδου από την Κουμουνδούρου όλοι οι κορυφαίοι και τα μεσαία στελέχη που είχαν στρατευθεί για την εκλογή της Έφης Αχτσιόγλου στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Στην σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συζήτηση πήραν μέρος περισσότερα από 1000 στελέχη από όλη την Ελλάδα. Η κοινή εκτίμηση είναι ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης. Η ρίζα του προβλήματος είναι πρώτα από όλα θέμα πολιτικών επιλογών και πολιτικού ήθους. Δυστυχώς η ηγετική ομάδα αντί να επιτρέψει μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σε αυτή την βάση επιλέγει σενάρια συνομωσίας και προσωπικές επιθέσεις. Η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα», επισήμαναν πηγές που έχουν πλήρη γνώση των διαμειφθέντων στη συνεδρίαση, για να προσθέσουν: «Όλο αυτό το διάστημα έχουμε τοποθετηθεί και λειτουργήσει με βάση την ευθύνη για την ύπαρξη του αναγκαίου αριστερού και προοδευτικού σχεδίου απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε».

Θέμα ημερών

Όπως προαναφέρθηκε, όλα τα παραπάνω και κυρίως η φράση περί την αδυναμία συμβίωσης με την ηγεσία του κόμματος, προϊδεάζουν για την αποχώρηση μίας σειράς κορυφαίων στελεχών του κόμματος, που επί της ουσίας αποτελούν και την ραχοκοκκαλιά της κυβέρνησης Τσίπρα. Βεβαίως, αυτό δεν σημαίνει ότι την Έφη Αχτσιόγλου, τον Αλέξη Χαρίτση, τον Νάσο Ηλιόπουλο, τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και άλλους δεν τούς απασχολεί το ζήτημα του «blame game». Με άλλα λόγια, αν μη τι άλλο θέλουν να καταστεί σαφές ότι φεύγουν για πολιτικούς λόγους και όχι γιατί δεν έχασαν τη μάχη στις εσωκομματικές εκλογές. Όμως, είτε έτσι είτε αλλιώς, στην Κουμουνδούρου η «πόρτα του φρενοκομείου» έχει ανοίξει. Όχι χθες. Την δεύτερη Κυριακή των εσωκομματικών εκλογών...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.