ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης

Οι κουραμπιέδες Καβάλας είναι διάσημοι για τη νοστιμιά τους. Φτιάχνουμε λοιπόν, τους φημισμένους κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης, σε συνταγή από το βιβλίο Καβάλας Γεύσεις της Στέλλας Σπανού.

Μερίδες: για 60 κουραμπιέδες περίπου, Χρόνος προετοιμασίας: 35', Χρόνος μαγειρέματος: 20', Έτοιμο σε: 55'

Υλικά
600γρ. πρόβειο βούτυρο γάλακτος
250γρ. ζάχαρη άχνη
250γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα (ψημένα ελαφρά στο φούρνο)
1.200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
ζάχαρη άχνη για επικάλυψη

Διαδικασία
Βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να ασπρίσουν.

Αρχίζετε να προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι και κατόπιν τη βανίλια. Κλείνετε το μίξερ. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και τελειώνετε το ζύμωμα με το χέρι.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 οC. Πλάθετε κουραμπιέδες που κόβετε με κουπ κατ σε σχήμα μισοφέγγαρου και τους αραδιάζετε σε επίπεδο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά. Ξεφουρνίζετε τους κουραμπιέδες και τους αφήνετε να κρυώσουν εντελώς. Αφού κρυώσουν, τους πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη που ρίχνετε από σουρωτήρι μέχρι να καλυφθούν όλοι.

Φωτογραφία: Γιάννης Αθυμαρίτης - Food styling: Αντωνία Κατή

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.