Οι κουραμπιέδες Καβάλας είναι διάσημοι για τη νοστιμιά τους. Φτιάχνουμε λοιπόν, τους φημισμένους κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης, σε συνταγή από το βιβλίο Καβάλας Γεύσεις της Στέλλας Σπανού.
Υλικά
600γρ. πρόβειο βούτυρο γάλακτος
250γρ. ζάχαρη άχνη
250γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα (ψημένα ελαφρά στο φούρνο)
1.200γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
ζάχαρη άχνη για επικάλυψη
Διαδικασία
Βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να ασπρίσουν.
Αρχίζετε να προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι και κατόπιν τη βανίλια. Κλείνετε το μίξερ. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και τελειώνετε το ζύμωμα με το χέρι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 165 οC. Πλάθετε κουραμπιέδες που κόβετε με κουπ κατ σε σχήμα μισοφέγγαρου και τους αραδιάζετε σε επίπεδο ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά. Ξεφουρνίζετε τους κουραμπιέδες και τους αφήνετε να κρυώσουν εντελώς. Αφού κρυώσουν, τους πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη που ρίχνετε από σουρωτήρι μέχρι να καλυφθούν όλοι.
Με άρθρο του ο Νίκος Παπανδρέου τόνισε πως θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Χάρη ...
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα