ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έχω προτάσεις για Υγεία, Παιδεία, Ενοίκιο

Έγινε πράξη το ‘όνειρο θερινής νυκτός’…

Τους στόχους του κόμματός του ενόψει ευρωεκλογών και όχι μόνο, έθεσε εκ νέου ο Νίκος Ανδρουλάκης, σημειώνοντας ότι αγωνίζεται για να είναι το κόμμα του η αξιόπιστη και χρήσιμη αντιπολίτευση, την οποία και θα επιβραβεύει ο ελληνικός λαός.

Μιλώντας στο Mega, και ερωτηθείς για τους λόγους που το ΠΑΣΟΚ δεν ανεβαίνει όσο γρήγορα πέφτει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Ανδρουλάκης θύμισε με νόημα ότι το κόμμα του ανέβηκε 3,5 μονάδες στις εθνικές εκλογές μετά από πέντε χρόνια και άλλες τόσες μέσα σε πέντε μήνες. «Το λέω αυτό γιατί;», διερωτήθηκε, τονίζοντας ότι το να ξαναμπεί το ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό προσκήνιο και να είναι δεύτερο κόμμα κάποιοι το θεωρούσαν όνειρο θερινής νυκτός. «Δεν πέφτει, λοιπόν, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ανεβαίνει και το ΠΑΣΟΚ», είπε, θυμίζοντας ότι και τον Μάιο του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταρρεύσει στις Ευρωεκλογές από το 36% στο 24%, αλλά το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ανέβει, είχε μείνει στα ίδια. «Αν συνεχίσουμε με χαμηλούς τόνους και με πολλή δουλειά στην κοινωνία, εκτιμώ ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι η ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και θα το επιβραβεύσει ο ελληνικός λαός» συμπλήρωσε.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι οι στόχοι είναι υψηλοί, και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το κόμμα του θα τους πετύχει. Επαναλαμβάνοντας δε, τα περί νέου πολιτικού κύκλου για το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή και τα δημοσκοπικά ευρήματα, έκανε λόγο για ένα κόμμα που οι πολιτικοί του αντίπαλοι θεωρούσαν ότι έκλεισε τον κύκλο του, αλλά τώρα επανέρχεται σύγχρονο, με νέα πολιτικά πρόσωπα, με σύγχρονες ιδέες, με αξιοπιστία και με χαμηλούς τόνους.

Επιλέγοντας πάντως να μείνει στα κορυφαία ζητήματα, που για τον ίδιο αφορούν στο κόστος ζωής, όπως είπε, εστίασε στις ανελαστικές δαπάνες, για Υγεία, Παιδεία και Ενοίκιο, τονίζοντας ότι ο ίδιος και το κόμμα του έχουν πρόταση και στα τρία. Ως προς την αντιμετώπιση του αυξημένου κόστους στέγασης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής πρότεινε την κατάργηση της golden visa για τα ακίνητα σε όλη την Ελλάδα.  «Δεν μπορεί να αφελληνίζεται η ελληνική ιδιοκτησία για να παίρνουν κάποιοι από τρίτες χώρες golden visa εις βάρος των παιδιών μας, των φοιτητών, των πιο φτωχών Ελλήνων στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλα αστικά κέντρα», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος στην Ακρίβεια, διερωτήθηκε γιατί ακόμη δεν έχουν στελεχωθεί επαρκώς η ΔΙ.Μ.Ε.Α. και η Επιτροπή Ανταγωνισμού. «Γιατί δεν έβαλαν νέο προσωπικό; Γιατί έχουμε καθημερινά σύγκρουση του επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού με το αρμόδιο υπουργείο; Είναι λογικά πράγματα αυτά; Μήπως δεν θέλουν κάποιοι να κάνουν τη δουλειά τους;», ρώτησε, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι μέσα στο καλοκαίρι, δεν επιβλήθηκε ούτε ένα πρόστιμο για αισχροκέρδεια στην αγορά τροφίμων.  «Όταν λοιπόν έχεις αυτήν τη συμπεριφορά, η αισχροκέρδεια συνεχίζεται», τόνισε. Όσο για τα ζητήματα φορολογίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης θύμισε ότι μεταξύ πρώτων και δεύτερων εκλογών, το ΠΑΣΟΚ χτυπήθηκε με το επιχείρημα ότι είχε κρυφή ατζέντα, όταν υποτίθεται ότι η ΝΔ θα έριχνε όλους τους φόρους, και τώρα ο ελεύθερος επαγγελματίας ζει τον «νόμο Κατρούγκαλου» από τον κ. Μητσοτάκη, όπως χαρακτηριστικά είπε, καλώντας όλους να θυμούνται ποιοι είναι αξιόπιστοι και ποιοι παίζουν με τη μνήμη του ελληνικού λαού…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.